Au început blocajele de la Ciurel

Marele Pasaj de la Ciurel, inaugurat sâmbătă de primarul Gabriela Firea, a dat primul test adevărat în trafic, în prima zi din săptămână.

Cele trei benzi de circulație care vin de pe Splaiul Independenței și se blochează într-un viraj la dreapta pe o bretea cu o singură bandă ce se varsă în Șoseaua Virtuții s-au umplut de mașini și s-a format un ambuteiaj serios.

Inaugurat sâmbătă, chiar dacă unele lucrări mai rămân de executat pe sub pasaj și pe marginile carosabilului, pasajul de la Ciurel va rezolva prea puțin pentru cât a costat și cât a durat construcția.

Mai exact, va rezolva un conflict de trafic pe una din cele mai puțin solicitate direcții de mers (Crângași – Splaiul Independenței, printr-un viraj la dreapta în loc de cel la stânga prin semafor), în timp ce în cazul altui conflict de trafic va muta coada puțin mai încolo pe pod.

Concret, pentru cei care veneau de pe Splaiul Independenței și se opreau la coadă la semaforul de la Virtuții să facă stânga spre Lujerului, acum vor trece pe pod, peste șosea, vor face dreapta și se vor bloca în coada de pe breteaua de coborâre (fără bandă de accelerare), având în vedere ca principala relație cu probleme de trafic este Crângași – Lujerului, în funcție de momentul zilei.

Pentru restul relațiilor de trafic noul pasaj nu va influența cu prea mult.

Lucrările la pasaj au început în 2010 și aveau termen de finalizare în decembrie 2014, iar pentru uriașa lucrare de infrastructură municipalitatea a plătit 240 milioane lei.

Pasajul face parte din străpungerea spre Autostrada A1, o alternativă la bd. Iuliu Maniu, dar restul proiectului nu a fost construit, astfel că, deși a costat 240 milioane lei, în faza actuală este practic doar un viraj la stânga și rezolvă doar problema celor care vin de pe Șoseaua Virtuții și intră pe Splaiul Independenței sau invers. Nu se poate merge înainte, pasajul oprindu-se în strada Amilcar Săndulescu care nu duce nicăieri.

Pentru a fluidiza circulația pe Șoseaua Virtuții trebuie construită și bucata de drum între pod și Șoseaua de Centură. Proiectul a fost aprobat în Consiliul General, la fel și culoarul de exproprieri, dar exproprierile nu au fost făcute din lipsă de bani, fiind nevoie de 50 milioane lei.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here