Au început lucrările pentru drumul expres Pitești-Craiova. Șeful Ford România a venit să vadă cu ochii lui

  La cinci luni de când a fost inaugurat șantierul drumului expres Pitești-Craiova, au început și lucrările majore. Primul tronson pe care se afectează lucrări este centura ocolitoare a orașului Balș. În această localitate este un punct de gâtuire al actualului drum dintre Pitești și Craiova. Zilnic se formează cozi uriașe, se merge bară la bară, ceea ce crește durata drumului și enervează șoferii care nu au cum să evite orașul Balș.

  „Se lucrează la realizarea fundațiilor indirecte pentru lucrările de artă, la drumurile de acces, la amenajarea platformelor pentru realizarea fundațiilor, dar și la montarea stației de betoane.” a scris ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, după o vizită pe șantier.

  sursa: Răzvan Cuc / Facebook

  Alături de Răzvan Cuc, în vizită pe șantierul drumului rapid a fost și Ian Pearson, președintele Ford România, compania care insistă de ani de zile ca această arteră să fie construită și care este cel mai mare angajator privat din Oltenia.

  Image may contain: 6 people, people standing, sky and outdoor
  Ian Pearson, președintele Ford Româna (geacă neagră și cămașă albă) lângă Răzvan Cuc și Lia Olguța Vasilescu sursa: Lia Olguța Vasilescu / Facebook

  Ian Pearson a vizitat șantierul centurii orașului Balș și în iunie, la o lună după inaugurarea lucrărilor din 22 mai, la care a participat și Liviu Dragnea. Oficialul companiei a fost extrem de critic și a arătat de ce este nevoie de acest drum.

  „După ce a durat aproape o oră să trec prin Balş săptămâna trecută, am dorit să verific progresul realizat la construcţia noului drum expres Craiova-Piteşti, în special la lucrările la centura ocolitoare de la Balş. Trumul tehnic a demarat pe 22 mai cu o declaraţie că centura ocolitoare a Balşului va fi gata până la finalul anului. Aşa cum se poate vedea din fotografiile realizate ieri (sâmbătă 29 iunie – n.red.) lucrările nu au progresat prea mult de la demarare. Construcţia acestui drum nu este doar vitală pentru oamenii şi afacerile din Craiova, ci pentru toţi românii din sudul ţării. Voi continua să monitorizez lucrările realizate şi sper că promisiunile să fie îndeplinite” a scris atunci Ian Pearson pe Facebook.

  Having spent almost an hour trying to get through Bals last week I decided to check out the progress on the new Craiova…

  Publicată de Ian Pearson pe Sâmbătă, 29 iunie 2019

  Drumul rapid Pitești-Craiova, care trebuia să fie autostradă dar va căpăta forma unui drum extrem, a fost promis de autoritățile române companiei Ford, atunci când a decis să investească în vechea fabrică Daewoo de la Craiova, acum 10 ani.

  Doar că primele contracte pentru lucrări au fost semnate abia în decembrie 2018. Au fost semnate atunci documentele pentru trei tronsoane care însumează 57,55 kilometri. Valoarea lucrărilor este de 389 milioane de euro fără TVA, a transmis anul trecut CNAIR.

  Tronsonul 1, lung de 17,7 km, are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova (unde este prevăzută amenajarea unui nod rutier), iar ca punct final limita judeţelor Dolj cu Olt. Tronsonul 2, lung de 39,85 km, format din două loturi, are ca punct de început limita dintre judeţele Dolj şi Olt, iar punctul final este în apropierea municipiului Slatina, la intersecţia cu DN 65B, în zona localităţii Valea Mare. Tronsoanele 3 și 4 sunt încă în procedură de licitație.

  Lucrările ar urma să fie gata în 2021.

  Nevoia uzinei Ford de acest drum a crescut semnificativ, având în vedere că a început producția modelului Ford Puma, un SUV de clasă mică, una dintre cele mai competitive și populare nișe de pe piața europeană.

  Această mașină va fi produsă în paralel cu alt SUV de clasă mică, EcoSport. Cu 250.000 – 300.000 de maşini asamblate anual începând din 2020, traficul de camioane spre Craiova se va dubla dacă nu chiar tripla, a scris Ziarul Financiar.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here