Audieri în dosarul Belina: Cum se leapădă un apropiat al lui Dragnea de fostul șef al PSD

Tribunalul Bucureşti face paşi în dosarul privind trecerea Insulei Belina şi a Braţului Pavel din patrimoniul Apelor Române în cel al Consiliului Judeţean Teleorman, scrie Reporter Global.

Instanţa a audiat marţi primul inculpat din acest dosar, respectiv pe fostul şef al CJ Teleorman, Adrian Gîdea, cel care a preluat conducerea judeţului după Liviu Dragnea.

În postura sa de fost şef de consiliu judeţean, Gîdea a povestit în detaliu modul în care a procedat, din punct de vedere administrativ, în legătură cu procedurile şi actele necesare acestei treceri, dar a devenit lapidar şi dezinformat atunci când întrebările s-au îndreptat către predecesorul său, Liviu Dragnea.

Audierea lui Gîdea a durat ore întregi, timp în care acesta a vorbit liber în timp ce instanţa a consemnat totul în timp real, după care au urmat întrebările procurorului din sală, a avocaţilor dar şi ale judecătorului.

Acesta a explicat că decizia de a muta scriptic cele două imobile de la Apele Române la Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman a venit din dorinţa de a acumula bani la buget prin exploatarea lor turistică.

„O să vă spun exact cum au stat lucrurile. Dacă doriți să merg la poligraf nu am nici problemă și nicio ezitare.

Am devenit președintele CJ Teleorman în februarie 2013. În campania de atunci am promis oamenilor realizarea cât mai multor proiecte pentru dezvoltarea județului şi atragerea a cât mai multe fonduri europene.

Undeva în primăvara lui 2013, la 2, 3 luni după investire la Consiliul Județean, am primit o adresă de la Agenția de dezvoltare regională Sud Muntenia, cu sediul în Călărași, agenție de care ţine și judeţul Teleorman.

Se ocupă cu proiectele derulate de autoritățile publice locale. La această adresă primită, CJ a răspuns transmițând mai multe idei de proiect printre care și una pe zona turistică privind reabilitarea și valorificarea cadrului natural al zonei Dunării, comuna Seaca din Teleorman.

Eu ştiind zona, pentru că am copilărit acolo, am înţeles potenţialul turistic şi am vorbit cu colegii mei să încercăm să dezvoltăm un proiect”, a povestit fostul şef din Teleorman.

Articolul integral pe Reporter Global

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here