AUDIO VIDEO | Ministrul britanic al Apărării, în România: „Trebuie să facem mai mult pentru a ajuta Ucraina să lupte și să reziste”

Foto: Alison Mutler/Universul.net

Un detaşament britanic de 150 de piloţi şi personal tehnic începe o misiuni de Poliție Aeriană sub comanda NATO, timp de patru luni. Vineri, militarii britanici și avioanele lor, Eurofighter Typhoon, au sosit la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Potrivit MApN, misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare şi la consolidarea interoperabilităţii.

Prezent la ceremonia organizată în acest sens, ministrul Apărării al Marii Britanii, Ben Wallace, a remarcat că „la doar câteva sute de kilometri, în Ucraina vecină, mașinăria de război a lui Putin e ocupată cu uciderea civililor, bombardarea zonelor civile, încalcă dreptul internațional din dorința de a ocupa și domina o țară care a avut tanacitatea, în mintea lui Putin, de a alege calea europeană”.

Potrivit lui Wallace, libertatea tuturor este amenințată acum de către Vladimir Putin și armata sa, dar că eforturile conjugate ale țărilor europene au făcut ca Putin să nu aibă mare succes în fața forțelor ucrainene. „Prin aroganță și incompetența lor, Gherasimov și Șoigu sunt răspunzători pentru moartea a mii de tineri ruși”, a mai spus Ben Wallace, punctând totodată că „trebuie să facem mai mult pentru a ajuta Ucraina să lupte și să reziste” și că „noi avem ceva ce Putin nu are: prieteni și aliați” (intervenția sa integrală, în format audio, mai jos).

La ceremonia de pe Baza Kogălniceanu, au participat miniștrii britanic și român ai Apărării, Ben Wallace și Vasile Dîncu, secretarul de stat în ministerul italian al Apărării, Giorgio Mulé, şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, al comandantului Centrului de Operaţii Aeriene Multinaţionale Torrejon, gen-lt Fernando de la Cruz Caravaca, ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, şi şefii Forţelor Aeriene din Italia, Marea Britanie şi România.

Presa de știri are nevoie de o socoteală sinceră

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here