VIDEO-FOTO| Atac cu rachete Iskander la Kramatorsk. Zeci de civili ucraineni, uciși în gara bombardată de ruși. Ca în cazul Bucea, Rusia dezminte

Sursa: Twitter

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise vineri la Kramatorsk, în estul Ucrainei, în gara oraşului, vizată într-un atac cu două rachete, anunţă compania feroviară ucraineană, relatează AFP, preluată de News.ro.

Kramatorsk se află între Doneţk şi Lugansk, în Donbas.

Mii de oameni sunt evacuaţi de mai multe prin gara din Kramatorsk, către restul Ucranei.

Un jurnalist AFP a văzut cel puţin 20 de saci cu cadavre.

Prezent la faţa locului, jurnalistul a constatat că sute de oameni sperau să părăsească oraşul – ameninţat de o ofensivă rusă majoră – cu un tren.

”Două rachete au căzut la Gara din Kramatorsk”, a anunţat compania feroviară ucraineană.

Potrivit Reuters, în atac au fost ucise cel puţin 30 de persoane, iar alte 100 au fost rănite.

Armata rusă dezminte, vineri, orice tir de rachetă vizând gara din Kramatorsk, în estul Ucrainei, şi denunţă o ”provocare” a forţelor de la Kiev, relatează AFP, preluată de News.ro.

”Toate declaraţiile reprezentanţilor regimului naţionalist de la Kiev cu privire la faptul că Rusia a comis un atac împotriva unei gări la Kramatorisk sunt o provocare şi nu corespund adevărului”, afirmă Ministerul rus al Apărării.

”Subliniem mai ales că rachete tactice de tip Tocika-U, din care au fost găsite fragmente în apropierea Gării din Kramatorsk, ale (căror imagini) au fost difuzate de către martori sunt folosite numai de către forţele armate ucrainene”, afirmă ministerul.

Rusia dezminte în mod sistematic că se află la originea morților civili din Ucraina, unde a lansat o vastă ofensivă militară la 24 februarie.

Intrarea Rusiei în incapacitate de plată este aproape inevitabilă – The Economist

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here