Acasă Actualitate George Simion, președintele AUR. Cum va fi ales prezidențiabilul

George Simion, președintele AUR. Cum va fi ales prezidențiabilul

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Actualizare. George Simion a fost ales preşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor, el primind 784 de voturi la Congresul de duminică al partidului, în timp ce contracandidatul său, Dănuţ Aelenei a fost votat de către 38 dintre delegaţi, transmite News.ro.

Potrivit rezultatelor anunţate în urma scrutinului intern, la Congresul AUR au fost distribuite 832 de buletine de vot, tot atâtea regăsindu-se în urne. În urma numărării buletinelor, s-a constatat că 822 voturi au fost valabil exprimate, 10 voturi fiind nule.
George Simion a primit 784 de voturi, în timp ce Dănuţ Aelenei a avut 38 de voturi.
După anunţarea rezultatului votului, Simion a anunţat că îşi propune „debarcarea” preşedintelui Klaus Iohannis până la sfârşitul lunii mai, în urma campaniei declanşate de partid.
Simion a făcut referire, în discursul de final, şi la ceea ce a numit „războiul româno-român” care are loc „în interiorul ţării” şi despre care spune că „trebuie oprit de urgenţă”; arătând că este nevoie de o reconciliere naţională, dar nu cu cei care au „furat” România.
George Simion a anunţat de asemenea „formula” în care AUR va candida la alegerile preconizate pentru decembrie 2024, el arătând că în al doilea tur de scrutin candidatul susţinut de AUR „va fi ales de către toţi românii, prin vor deschis, pe model occidental”. E a a explicat că în luna mai 2023 „toţi românii vor fi aşteptaţi să îşi aleagă favoritul” dintre cei care se vor înscrie la alegerile preliminare.
El spune că „dezbaterile prezidenţiale” vor începe din 16 mai anul acesta
„Acest om nu trebuie să fie neapărat membru de partid, bineînţeles că ne-ar onora ca din sânul nostru să dăm ţării viitorul preşedinte, dar asta doar românii o pot face”, a mai spus liderul AUR.
Această procedură a fost stabilită, prin vot deschis, de către delegaţii prezenţi la congres.
George Simion a fost felicitat pentru alegerea ca preşedinte al AUR prin mesajele video trimise de către lideri ai altor partide naţionaliste încă înainte de anunţarea rezultatului votului
Astfel, organizatorii Congresului Extraordinar al AUR au difuzat, în perioada de desfăşurare a votului, mesaje adresate formaţiunii de către lideri ai altor partide care împărtăşesc doctrina naţionalistă. Unii dintre aceştia l-au felicitat pe Simion pentru realegerea sa, în mesajele înregistrate anterior şi difuzate cu subtitrare.
Printre aceştia s-a numărat Christine Anderson, europarlamentar din partea partidului Alternativa pentru Germania (AfD). Numele eurodeputatei a fost scris eronat în filmul cu mesajul transmis de aceasta, ea fiind prezentată drept Christine Andersen.
„Aş dori să-l felicit pe dragul meu prieten George Simion pentru realegerea sa ca preşedinte al partidului vostru minunat şi promiţător”, a transmis Anderson.
Şi europarlamentarul italian Carlo Fidanza, reprezentant al formaţii „Fraţii Italiei” a transmis un mesaj video în care spune: „Îi urez succes lui George Simion pentru reînnoirea angajamentului său ca lider al partidului AUR”
În timp ce filmul rula iar delegaţii votau,  George Simion se fotografia cu susţinătorii săi.
În cadrul Congresului AUR formaţiunea a decis,, cu trei abţineri şi niciun vor contra, absorbţia a două formaţiuni politice locale: Partidul Acţiunea Naţională Alba şi Partidul Iniţiativa Otopeniul nostru.

Știrea inițială. Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) organizează, duminică, un Congres extraordinar pentru alegerea noii sale conduceri, în baza modificărilor recente ale Statutului partidului. La congresul care va avea loc la Palatul Parlamentului vor participa 867 de delegaţi cu drept de vot. George Simion candidează pentru funcţia de preşedinte, el avându-l contracandidat pe Dănuţ Aelenei. Din echipa lui Simion mai candidează Claudiu-Richard Târziu, pentru funcţia de preşedinte CNC, iar Sorin Lavric, pentru cea de preşedinte Senat AUR, transmite News.ro.

AUR va organiza, duminică, 27 martie, primul Congres extraordinar, pentru alegerea noii conduceri, pentru a dezbate şi adopta strategia şi tactica de viitor ale partidului, precum şi alte măsuri privitoare la activitatea formaţiunii, anunţă formaţiunea într-un comunicat oficial.

Evenimentul va avea loc la Palatul parlamentului, Sala „Alexandru Ioan Cuza”, între orele 12.00-16.00.

Potrivit unui comunicat al AUR, cele două moţiuni care vor fi susţinute de candidaţii la preşedinţia partidului AUR sunt  ”România bogată: creştină şi democrată” a lui George Simion şi ”Mai multă democraţie” a lui Dănuţ Aelenei.
Echipa completă cu care candidează George Simion este:
BIROUL NAŢIONAL DE CONDUCERE (BNC)
1. George-Nicolae Simion – Preşedinte
2. Claudiu-Richard Târziu – Preşedinte CNC
3. Sorin Lavric – Preşedinte Senat AUR
4. Marius-Dorin Lulea – Prim-vicepreşedinte
5. Cristian David – Secretar General
6. Daniel-Răzvan Biro – Secretar General-Adjunct
7. Ramona Lovin – Secretar General-Adjunct
8. Adrian-George Axinia – Vicepreşedinte
9. Dan Tanasă – Vicepreşedinte
10. Gianina Şerban – Vicepreşedinte
11. Raluca-Elena Amariei – Vicepreşedinte
12. Robert Alecu – Vicepreşedinte
13. Valeriu Munteanu – Vicepreşedinte
14. Ariadna-Elena Cîrligeanu – Membru
15. Darius Pop – Membru
16. Diana Enache – Membru
17. Lucian-Florin Puşcaşu – Membru
18. Raluca-Maria Borta – Membru
19. Sorin-Titus Muncaciu – Membru
Echipa completă cu care candidează Dănuţ Aelenei:
BIROUL NAŢIONAL DE CONDUCERE (BNC)
1. Dănuţ Aelenei – Preşedinte
2. Andrei-Emil Dîrlău – Preşedinte CNC
3. Vasile Sârbu – Preşedinte Senat
4. Nicolae Roman – Secretar General
5. Ionuţ Neagu – Prim-vicepreşedinte
6. Alexandru-Şerban Bologa – Vicepreşedinte
7. Evdochia Aelenei – Preşedinte Organizaţia de Femei
8. Marius-Gabriel Voiculeţ – Preşedinte Organizaţia de Tineret
9. Andrei Cochior – Preşedinte Organizaţia de Pensionari
10. Adrian-Cătălin Popa – Preşedinte Organizaţia Diaspora
Alianţa pentru Unirea Românilor este singurul partid patriotic din Parlament, cu o doctrină de esenţă conservatoare, creştină şi democrată, mai transmite formaţiunea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here