Autobuzul electric se alătură flotei de transport public din Oradea

Autobuzul electric MAN Lion’s City s-a mutat la Oradea. Este primul autobuz electric din oraș, testat acum în condiții de trafic real, dar și un pas făcut de autorități spre transportul public cu emisii zero.

„Viitorul mobilității urbane este electric. Dorim să sprijinim operatorii de transport să nu aibă emisii. Partenerul nostru, MHS Truck & Bus, oferă un concept complet care include recomandări pentru electro-mobilitate și soluții personalizate”, a declarat, luni, Heinz Kiess, senior manager, Head of Product Marketing Bus, MAN Truck & Bus SE.

În ultimele luni, autobuze 100% electrice care funcționează cu baterii au fost testate în mai multe orașe europene.

„MAN Lion’s City E a demonstrat că poate face față traficului urban și poate fi integrat cu ușurință în operațiunile existente”, a declrat Kiess. Există planuri de testare a autobuzelor și în alte orașe din vestul României.

„Ne bucurăm că MAN Lion’s City E, autobuzul complet electric este testat în România, în trafic real, ca și în alte orașe din Europa. Suntem siguri că acest autobuz va fi viabil și eficient”, a declarat Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus, companie care importă autobuze MAN.

Modelul Lion’s City E care are 12 metri lungime și un sistem de baterii format din șase unități. Capacitatea este de 480 kWh, are trei uși electrice, dintre care două automate, și faruri LED.

În MAN City Advanced există locuri pentru 35 de pasageri, spațiu pentru persoane cu dizabilități și spațiu pentru cărucioare.

Autobuzul este dotat cu aer condiționat și încălzire, scaunul șoferului are comenzi pentru încălzire și aer condiționat și o cameră pentru vedere spate, cu imaginile proiectate pe monitor de 6,5 inchi.

MAN intenționează să își ducă autobuzele în cele mai mari și mai poluate orașe ale țării.

MAN Lion’s City E a fost testat în această primăvară la București, Brașov, Sibiu, Cluj și Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here