Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş va propune Ministerului Afacerilor Interne intrarea în carantină a localităţii Sacoşu Turcesc, unde au fost confirmate cinci cazuri de coronavirus, iar o persoană a decedat. În această localitate, Primăria a fost închisă, iar întreg personalul a fost trimis în autoizolare la domiciliu, după ce două angajate au fost infectate cu covid – 19, anunță news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, la Sacoşu Turcesc, conform anchetei epidemiologice efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, în perioada 28-31 martie, au fost testate pozitiv pentru Covid-19 un număr de cinci persoane, din care una a decedat. Cele cinci persoane au 21 contacţi depistaţi.

În cadrul şedinţei s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind instituirea măsurii de carantinare asupra localităţii Sacoşu Turcesc din comuna Sacoşu Turcesc, judeţul Timiş. Totodată, s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind instituirea zonei de protecţie pentru toate satele aparţinătoare unităţii administrativ teritoriale Sacoşu Turcesc şi pentru unităţile administrativ teritoriale limitrofe (Liebling, Niţchidorf, Chevereşu Mare)”, se arată în comunicat

S-a mai luat o hotărâre, în baza căreia s-a aprobat intensificarea măsurilor în ceea ce priveşte respectarea restricţiilor de circulaţie a persoanelor şi autoturismelor la intrarea şi ieşirea din arealul comunei Sacoşu Turcesc.

Primarul localităţii, Gabriel Koller, a solicitat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă instituirea carantinei.

Avem foarte multe solicitări de la cei din sat cărora le este teamă că sunt infectaţi. Ni s-a spus că vor fi făcute teste doar dacă au simptome. Am cerut celor de la Prefectură şi de la Consiliul Judeţean să mă ajute cu dezinfectarea străzilor, dar Prefectura mi-a spus că n-are bani şi să mă descurc singur. În cazul în care va fi instituită carantina, pentru un timp, nimeni nu va mai părăsi comuna, iar acces va fi permis doar maşinilor care aprovizionează populaţia, medicilor şi nu va fi permis tranzitul, maşinile urmând să o ia pe rute ocolitoare”, a declarat pentru News.ro, primarul comunei Sacoşu Turcesc, Gabriel Koller.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here