Avertisment al medicilor: La 14 septembrie am putea avea peste 1.800 de cazuri noi de coronavirus pe zi

Sursa: Pixabay

Dacă rata de extindere a infecțiilor din această perioadă se va menține, în luna septembrie am putea avea peste 1.800 de cazuri de coronavirus pe zi, iar la terapie intensivă ar putea exista 1.149 de persoane, față de 248 câte sunt în prezent, a declarat vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, dr. Emilian Popovici miercuri, la Digi24.

Dr. Emilian Popovici spune că nu ar trebui să ne relaxăm, deoarece datele nu arată deloc bine. Acesta mai spune că există o probabilitate crescută ca proiecțiile să fie atinse.

În niciun caz nu ar trebui să ne relaxăm, pentru că mergem către o țintă care a fost proiectată de biostatisticianul Valentin Pârvu încă de acum vreo două luni, când, a precizat că la un număr bazal de reproducere de 1,1 în data de 14 august este posibil să ne confruntăm cu aproximativ 800 de infecții noi pe zi. Iată că treptat-treptat, în ultima perioadă ne-am apropiat de această predicție. Vorbim de biostatistică. Are o valoare de predictibilitate indiscutabilă. Este foarte probabil ca proiecțiile să fie atinse”, a declarat  Emilian Popovici.

Potrivit calculelor făcute de biostatisticianul Valentin Pârvu, dacă rata de infecții se menține, la mijlocul lunii septembrie am putea avea peste 1.880 de noi cazuri de coronavirus pe zi, iar la terapie intensivă ar putea exista 1.149 de persoane, față de 248 câte sunt în prezent, a mai spus dr. Popovici

Este extrem de important să conștientizăm măsurile acestea de protecție și să le luăm, pentru că altfel, acest virus nu ne va ierta”, a avertizat epidemiologul. „Este ca și când am sta cu geamurile și cu ușile deschise la casă și ne-am mira că intră hoțul în casă, că ne mai fură și ne-am mai și supăra!” , a mai afirmat epidemiologul Emilian Popovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here