Avertismentul autorității britanice de reglementare: Investitorii cripto riscă să-și piardă „toți banii”

Sursa: Pixabay

Autoritatea britanică de supraveghere financiară le-a transmis un avertisment celor care au de gând să mizeze pe ultimul „boom cripto”: fiți gata să pierdeți totul.

„Investiția în active de tip cripto sau investițiile și împrumuturile asociate acestora implică, în general, asumarea unor riscuri foarte mari cu banii investitorilor”, a declarat, luni, Autoritatea pentru Conduită Financiară, citată de Bloomberg. „Dacă consumatorii investesc în aceste tipuri de produse, ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii”.

Preocupările FCA țin de volatilitatea prețurilor, complexitatea produselor oferite și lipsa de reglementare în materia protecției consumatorilor, în cazul multor produse.

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă, a crescut de peste patru ori în ultimul an, evocând amintiri despre mania din 2017 care a făcut din criptomonede un nume de uz casnic, înainte ca prețurile să se prăbușească la fel de repede. Valoarea bitcoin a scăzut cu până la 21% în cursul zilei de duminică și luni, sub 32.400 de dolari. Aceasta este cea mai mare cădere la două zile de când piețele globale au fost prinse în vârtej de pandemie, anul trecut, și a venit după atingerea unei valori-record de aproape 42.000 de dolari, înregistrată pe 8 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here