Avion de pasageri, lovit de un glonţ la aterizarea pe aeroport

Un avion de pasageri al companiei aeriene libaneze Middle East Airlines (MEA) a fost lovit de un glonţ rătăcit în timp ce ateriza pe aeroportul din capitala Libanului, Beirut, a declarat joi agenţiei Reuters directorul acestei companii aeriene, consemnează Agerpres.

Avionul venea din Iordania şi nu s-au înregistrat victime în urma incidentului.

Potrivit directorului companiei Middle East Airlines, Mohamad El-Hout, în fiecare an 7-8 avioane staţionate pe aeroportul capitalei libaneze sunt atinse de gloanţe rătăcite trase din apropiere.

Însă cazul semnalat joi este primul în care un avion aflat în zbor este lovit de un glonţ în zona acelui aeroport.

O parlamentară libaneză, Paula Yacoubian, care s-a aflat în avion, a postat pe Twitter imagini în care se observă o gaură în fuselajul avionului. Ea afirmă că se afla pe locul 2F când incidentul s-a petrecut ”chiar deasupra capului” său.

Focurile de armă trase ca manifestare de bucurie sunt ceva obişnuit în Liban, ţară unde deţinerea de arme este larg răspândită şi astfel de focuri sunt trase, printre altele, cu ocazia unor discursuri ale politicienilor sau la publicarea rezultatelor examenelor.

”Aceste practici de a trage în aer trebuie oprite în Liban (…) Sunt o sursă de pericol pentru traficul aerian şi pentru aeroport”, a avertizat directorul companiei Middle East Airlines.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here