Un avion al companiei Sriwijaya Air, cu 62 de persoane la bord, s-a prăbuşit sâmbătă în mare la câteva minute după ce decolase din capitala indoneziană Jakarta, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Avionul, un model Boeing 737-500, zbura spre Pontianak (Kalimantanul de Vest) când a dispărut de pe sistemele radar la scurt timp după decolarea de la Jakarta, în jurul orei locale 14:30 (07:30 GMT). Decolarea fusese amânată cu 30 de minute din cauza ploii abundente.

Ministrul indonezian al transporturilor Budi Karya a declarat într-o conferinţă de presă că 62 de persoane, printre care 12 membri ai echipajului, se aflau la bordul avionului ce efectua zborul SJ-182. Potrivit website-ului detik.com, Budi Karya a afirmat că avionul a căzut lângă insula Laki, la aproximativ 20 kilometri de aeroport.

Comitetul de siguranţă al Ministerului Transporturilor indonezian a precizat că toţi cei aflaţi la bordul avionului erau cetăţeni indonezieni.

Directorul executiv al companiei aeriene, Jefferson Irwin Jauwena, a precizat că starea tehnică a avionului era bună. Aeronava Boeing 737-500 era în funcţiune de 27 de ani.

O purtătoare de cuvânt a grupului Boeing a declarat că monitorizează situaţia şi lucrează pentru strângerea mai multor informaţii.

Sistemul de monitorizare al traficului aerian Flightradar24 a anunţat că avionul a decolat la ora locală 14:36 (07:36 GMT) şi a urcat până la altitudinea de 10.900 de picioare în patru minute. Apoi, aeronava a început să coboare brusc şi a încetat să transmită date 21 de secunde mai târziu.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Transporturilor indonezian a afirmat că turnul de control de la aeroportul internaţional Sukarno-Hatta l-a întrebat pe pilot, cu numai câteva secunde ca avionul să dispară de pe radare, de ce aeronava se îndreaptă spre nord-vest în loc să urmeze traseul obişnuit.

Deocamdată nu există informaţii legate de motivul care a cauzat zborul descendent brusc al avionului.

Posturile de televiziune indoneziene au transmis imagini cu presupuse părţi ale epavei avionului. ”Am găsit cabluri, o bucată de blugi şi piese metalice în apă”, a declarat Zulkifli, o oficialitate indoneziană din domeniul securităţii, pentru CNNIndonesia.com.

Autoritatea naţională americană pentru siguranţa transporturilor (USNSTB) va participa automat la ancheta lansată de autorităţile indoneziene, întrucât avionul în cauză a fost proiectat şi construit în SUA.

Fondată în 2003, compania Sriwijaya Air operează în general zboruri interne în Indonezia. Compania are un istoric solid privind siguranţa aeriană, fără a se înregistra victime în cele patru incidente consemnate în baza de date a Reţelei privind siguranţa aviaţiei (ASN).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here