Avocata preotului Visarion Alexa: Plângerea a fost formulată în ultima zi când putea fi depusă, este un lucru destul de dicutabil

Avocata preotului Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, spune că între clientul său și presupusa victimă era o relație de veche prietenie, iar „incidentul” a fost reclamat abia la sfârșitul lunii iulie, în ultima zi când se mai putea formula plângere, deși avusese loc în aprilie. De asemenea, avocata a precizat că faptele nu s-au petrecut în biserică.

Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat sâmbătă Mariana Mihai apărătoarea preotului, citată de News.ro.

Mariana Mihai a mai precizat că a fost o discuţie între cei doi „nu neapărat o agresiune” și că presupusele fapte nu s-au petrecut în biserică.
Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, reţinut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate sâmbătă de Judecătoria Sectorului 6, care poate fi contestată în termen de 48 de ore. Arhiepiscopia Bucureştilor a confirmat că luni va începe ancheta în acest caz, anunţând totodată că preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here