Avocatul disidentului rus: Starea sănătăţii lui Aleksei Navalnîi se deteriorează în închisoare

Foto: Twitter

O avocată a disidentului rus Aleksei Navalnîi a tras miercuri un semnal de alarmă în legătură cu deteriorarea stării de sănătate a clientului său, care execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare, transmite Agerpres, care citează AFP.

Olga Mihailova, una dintre avocaţii principalului opozant al Kremlin, a spus că Navalnîi se plânge de „dureri puternice de spate”.

Aleksei Navalnîi a putut consulta un neurolog, care nu i-a transmis diagnosticul, limitându-se la a-i prescrie Ibuprofen, un medicament antiinflamator. „Acesta a fost tot tratamentul său”, a spus Mihailova, care a lăsat să se înţeleagă că medicamentul respectiv nu l-a ajutat pe clientul său. „Nu ştiu cum se simte acum. Ar trebui să vadă un medic adevărat”, a adăugat avocata.

Navalnîi se află în colonia penitenciară Pokrov, la 100 de kilometri est de Moscova, centru de detenţie cunoscut ca fiind unul dintre cele mai dure din Rusia.

Unul dintre principalii colaboratori de-ai lui Navalnîi, Leonid Volkov, a apreciat că administraţia penitenciară ar putea încerca să ascundă faptul că opozantul a fost transferat la infirmerie.

Cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie ce vizau elita politică rusă, Aleksei Navalnîi s-a simţit rău pe 20 august anul trecut, în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din oraşul siberian Tomsk spre Moscova şi a fost internat de urgenţă la Omsk, un alt oraş din Siberia, înainte de a fi evacuat spre Berlin, după lungi dispute între susţinătorii săi şi medicii ruşi. Mai multe laboratoare occidentale au confirmat că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok.

Navalnîi a fost arestat în seara zilei de 17 ianuarie la revenirea în Rusia, pe un aeroport moscovit. A

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here