Arafat, veşti proaste: Ne aşteptăm să continue creşterea. De ce restricţiile sunt pe 30 de zile în loc de 14

Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Secretarul de sta Raed Arafat susţine că nu se aşteaptă la o scădere a numărului de infectări cu noul coronavirus în perioada imediat următoare şi anunţă că în localităţile cu un indice ridicat de infectare pot fi implementate şi alte măsuri decât cele adoptate de Guvern în şedinţa de joi, transmite News.ro.

Întrebat vineri, după prezentarea noilor măsuri restrictive introduse de Guvern pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, cum se aşteaptă să arate România peste o săptămână, secretarul de stat din MAI Raed Arafat a spus că nu se aşteaptă la scăderea numărului de cazuri în perioada imediat următoare.   

„La acest moment ne aşteptăm să continue creşterea, deci eu nu pot să vă spun că mă aştept că o să scadă. Dar măsurile care s-au luat, plus măsurile astea sperăm că vor duce la stabilizare şi la începerea scăderii. La aceste măsuri pot fi adăugate alte măsuri în zonele în care situaţia este mai gravă decât în altele şi unde necesită măsuri suplimentare şi astea nu s-au anulat, rămân valabile astfel de măsuri”, afirmat Raed Arafat.

Acesta a menţionat că epidemiologii cu care autorităţile au discutat au insistat asupra unor restricţii pe termen mai lung. ”Impactul măsurilor pe care le luăm acum, în urma discuţiilor şi cu epidemiologii (…) insistenţa este ca măsurile să fie pe minim 30 de zile ca să poată să producă într-adevăr un impact şi să putem să evaluăm impactul lor. Şi de aceea nu sunt pe 14 zile ci sunt pe 30 de zile, ca să fim siguri că avem ce evalua la 30 de zile, ca să fie după cicluri de 14 zile cel puţin. Efortul nostru cu toţi poate că va duce, într-adevăr, la scăderea incidenţei. Împreună putem, într-adevăr, dacă implementăm aceste măsuri corect să ajungem ca peste o lună să vedem chiar şi o scădere”, a explicat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here