Balerinii ucraineni refugiaţi, care au debutat pe scena Operei Naţionale Bucureşti, au contracte de colaborare

Balerinii ucraineni refugiaţi, care au debutat, duminică, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, au contracte de colaborare, a declarat ministrul Culturii, potrivit News.ro.

„Eu mă bucur că ei nu doar repetă aici sau au un loc unde să stea, să doarmă şi să mănânce, ci au şi un loc unde să muncească. Din fericire, în acest moment suntem în măsură să le facem contracte de colaborare tuturor celor care solicită acest lucru. Înţeleg că sunt contracte pe o durată de maximum trei ani, cu o sumă de 3000 de lei pe lună”, a declarat Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, care a fost prezent, duminică, la spectacolul „Giselle”.

Cinci balerini, Bogdana Alekseeva, Rodion Yatsyk, Aibek Ryskulbekov, Lara Paraschiv, Jimi Kustarbek Uulu, refugiaţi din Ucraina, au dansat în spectacolul „Giselle” de Adolphe Charles Adam, derulat cu ocazia celebrării în luna martie a francofoniei. Acesta s-a jucat cu casa închisă.

Balerinii ucraineni au ajuns în România chiar după izbucnirea conflictului din Ucraina şi au fost primiţi în programele de studiu ale Operei Naţionale Bucureşti.

Totodată, multe alte instituţii din subordinea Ministerului Culturii s-au alăturat demersurilor de a veni în sprijinul tuturor celor care au fugit din calea războiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here