Marea Britanie acuză Rusia pentru telefoane false date miniştrilor britanici, printre care ministrul Apărării, Ben Wallace, şi ministrul de Interne, Priti Patel

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace (foto), şi ministrul de Interne, Priti Patel, au declarat că au fost ţinta unor apeluri telefonice false din partea Rusiei săptămâna trecută, iar Downing Street a anunţat că a existat o încercare nereuşită de a contacta ministrul Culturii, Nadine Dorries, relatează BBC, citat de News.ro.

”Statul rus a fost răspunzător pentru apeluri telefonice false care au vizat miniştrii britanici săptămâna trecută”, conform purtătorului de cuvânt al premierului britanic, Boris Johnson.

”Aceasta este o practică standard pentru operaţiunile de informare ruseşti, iar dezinformarea este o tactică direct din strategiile Kremlinului pentru a distrage atenţia de la activităţile ilegale din Ucraina şi de la abuzurile care sunt comise acolo împotriva drepturilor omului”, a mai spus el.

”Asistăm la un şir de poveşti care ne distrag atenţia şi minciuni direct de la Kremlin, care reflectă disperarea lui Putin, în timp ce încearcă să ascundă amploarea conflictului şi eşecurile Rusiei pe câmpul de luptă”, a subliniat el.

Wallace a acuzat Rusia că se află în spatele unui apel pe care l-a primit. Apelantul a pretins că este premierul ucrainean. Însă aceasta este prima dată când guvernul britanic acuză direct guvernul lui Vladimir Putin.

Alţi parlamentari britanici se tem că Rusia ar putea încerca să falsifice înregistrări ale apelurilor pentru a pune Marea Britanie într-o postură neplăcută.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here