Bani fituiți la Protecția Copilului Bacău: Instituția a cumpărat şapte maşini, cu peste 650.000 de lei, în timp ce salariaţii au ieşit în stradă pentru că nu şi-au primit salariile

Direcţia Generală de Protecţia Copilului Bacău a cumpărat, în acest an, şapte maşini, în valoare totală de peste 650.000 de lei, în timp ce salariaţii instituţiei au protestat în stradă pentru că nu şi-au primit salariile.

Ziarul de Bacău scrie că au fost achiziţionate trei maşini Renault Trafic Combi, fiecare în valoare de 107.413 lei, fără TVA, două Dacia Sandero Stepway, cu câte 47.970 de lei fără TVA, o Dacia Duster de 64.371 de lei fără TVA, o Dacia Dokker Stepway la 64.371 lei şi o Dacie Dokker Van, la 54.911 lei fără TVA.

Potrivit datelor transmise de DGASPC Bacau, autovehiculele au fost luate pentru centrele Ghiocelul, CIAPV Răchitoasa, CIAPD C Negri din Tg. Ocna, CARPAD Comăneşti, CIA Condorul şi CSS Alexandra Oneşti.  

„Cu privire la achiziţia celor 3 autoturisme care vor deservi Centrul de Servicii Sociale Ghiocelul Bacău, acestea vor fi utilizate de specialiştii centrului din cadrul Unităţii mobile de interventie la domiciliu pentru a furniza servicii de recuperare la domiciliul copiilor cu dizabilitaţi de pe raza intregului judeţ. Una dintre cele 3 maşini va fi utilizată şi pentru a transporta echipamente (Dacia Dokker Van) necesare în procesul de recuperare (echipemente de terapie prin miscare: saltea, balon etc). De la începutul anului 2020 şi până în prezent au beneficiat de servicii logopedice, consiliere psihologică, kinetoterapie, asistenţă socială şi medicală 130 copiii cu dizabilităţi din comunităţile jud. Bacău şi familiile acestora”, a transmis directorul DGASPC Bacău, Ciprian Popa, într-un răspuns trimis Ziarului de Bacău.  

Angajaţii instituţiei au protestat în stradă zile în şir pentru că nu şi-au primit salariile.  

În 27 noiembrie, premierul Ludovic Orban anunţa o situaţie „fără precedent”, întrucât în 30 de judeţe preşedinţii consiliilor judeţene reclamau că nu mai au bani pentru plata salariilor angajaţilor din Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.  

Guvernul a alocat fonduri pentru plata salariilor pentru luna octombrie, urmând a se face o analiză pentru lunile noiembrie şi decembrie.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here