Barcă cu migranți, naufragiată în largul insulei grecești Lesbos. Un copil a murit

Foto: Twitter

Un băieţel a murit luni în largul insulei greceşti Lesbos în urma naufragierii unei ambarcaţiuni improvizate la bordul căreia se aflau circa 50 de migranţi, a anunţat o purtătoare de cuvânt a poliţiei portuare, informează Agerpres, care citează AFP.

Paza de coastă a Greciei a intervenit după ce o ambarcaţiune s-a răsturnat în jurul orelor locale 08:30 (06:30 GMT) în largul insulei greceşti din Marea Egee.

„46 de persoane sunt în viaţă şi sănătoase”, însă un copil a fost scos din apă „inconştient” şi nu a putut fi reanimat, în timp ce un al doilea copil a fost spitalizat, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Nu a fost oferită nicio informaţie cu privire la vârsta sau naţionalitatea copilului decedat.

Răsturnare cu premeditare

Ambarcaţiunea, care venea dinspre coasta turcă vecină, „a fost răsturnată de persoanele aflate la bord după ce a intrat în apele teritoriale greceşti, cum obişnuiesc să facă traficanţii de persoane pentru a declanşa o operaţiune de salvare”, informează un comunicat al pazei de coastă.

Paza de coastă greacă s-a deplasat imediat la faţa locului şi a scos din apă 46 de persoane „în viaţă şi sănătoase”, potrivit comunicatului. „Doi copii au fost spitalizaţi, dintre care unul în stare de inconştienţă, eforturile pentru reanimarea lui nedând rezultat”, continuă comunicatul, care adaugă că al doilea copil „este în afara pericolului”.

1.300 solicitanți de azil

În jur de 1.300 de solicitanţi de azil au sosit de duminică dimineaţa până luni dimineaţa pe cele cinci insule greceşti din Marea Egee care se învecinează cu Turcia – Lesbos, Chios, Leros, Kos şi Samos – o creştere accentuată după decizia Ankarei de a-şi deschide frontierele pentru ca migranţii să plece spre Europa, a spus pentru AFP secretarul serviciului de azil al Greciei, Manos Logothetis.

„Creşterea numărului de migranţi sosiţi (în Grecia) este importantă, ajungând de la 200-300 cât se înregistrau în medie săptămâna trecută la 500-800 în ultimele zile”, a subliniat Logothetis.

Majoritatea acestor migranţi au sosit în Lesbos, principala poartă de intrare a solicitanţilor de azil în Europa în ultimele luni. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here