Barna: Acest guvern e stabil şi o să reziste

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Vicepremierul Dan Barna este convins că actuala coaliţie de guvernare „va dura în ciuda multor oameni care pun bilete pe la casele de pariuri”, el susţinând că această guvernare este singura şansă a României de a face reforme, transmite News.ro.

„Va dura în ciuda multor oameni care fac pariuri, pun bilete pe la casele de pariuri că va fi două luni, trei luni, şase luni”, a declarat Dan Barna, vineri, la Digi 24.  

El a adăugat că actuala coaliţie va rezista la guvernare nu pentru că România nu are o altă opţiune politică, ci pentru că este „şansa” ţării „de a merge cu fruntea sus şi în Europa”. 

„Va dura pentru că este singura structură de guvernare posibilă acum care poate să facă aceste reforme şi România nu are opţiunea să nu facă reforme în momentul ăsta. Deci, eu sunt foarte convins că există suficientă maturitate, dincolo de gargara de la tv, şi ok, acuma, PSD-ul fiind în opoziţie, ne aşteptăm să leşine de dragul principiilor democratice pe care până acu un an şi jumătate le bălăcărea. Nu e nicio surpriză, nu trebuie să se mire nimeni, curge cu populisme reale sau imaginare. Dincolo de asta, sunt convins că inclusiv cei de la PSD înţeleg că de stabilitatea acestui guvern un număr de ani ţine şansa României de a merge cu fruntea sus şi în Europa, şi la nivel mondial, şi noi, ca stabilitate, deci acest guvern este condamnat să reuşească şi acest guvern va reuşi. (…) Acest guvern e unul stabil şi o să reziste”, a susţinut dan Barna. 

El a catalogat echipa drept una formată din „oameni foarte buni, cu valori corecte şi cu competenţe, ceea ce nu s-a mai întâmplat de mult timp ca echipă, în ansamblu”. 

Întrebat care sunt compromisurile pe care USR-PLUS le-a făcut în privinţa guvernării, Barna a răspuns că Alianţa a făcut compromisuri „la calendarul reformelor şi la cuprinsul lor pentru că programul USR-PLUS era mult mai ambiţios decât este programul coaliţiei, şi cumva e firesc lucrul acesta”.  El a adăugat că alianţa nu va face compromisuri în ceea ce priveşte „buna guvernare şi principiile acesteia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here