Barna: Salut faptul că președintele și premierul s-au pus de acord pe subiectul anticipatelor

dan barna
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul USR, Dan Barna, spune că alegerile anticipate reprezintă singura soluţie pentru crearea unei majorităţi care să reflecte „dorinţa românilor de a ieşi rapid din ambiguitatea actuală”, salutând faptul că preşedintele şi premierul s-au pus de acord pe acest subiect.

„România are urgent nevoie de un parlament care să contribuie la buna guvernare, nu să o împiedice. Cu cât mai repede, cu atât mai bine”, arată Barna, citat de news.ro.

„Avem nevoie de un parlament reformist. Încă de la mijlocul anului trecut am spus că în actuala configuraţie parlamentară o majoritate reformistă este imposibil de construit. De aceea, alegerile anticipate sunt singura soluţie care poate conduce la crearea unei astfel de majorităţi care să reflecte dorinţa românilor de a ieşi rapid din ambiguitatea actuală”, afirmă Dan Barna, vineri, într-o postare pe Facebook.

El salută faptul că preşedintele şi premierul s-au pus de acord pe acest subiect: „Salut, în acest context, faptul că președintele și premierul s-au pus de acord pe acest subiect și au o opinie comună cu a noastră”.

„România are urgent nevoie de un parlament care să contribuie la buna guvernare, nu să o împiedice. Cu cât mai repede, cu atât mai bine”, mai spune Barna.

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că au convenit că cel mai bine pentru România este să fie organizate anticipate şi că ”ar fi util şi bine” ca alegerile parlamentare anticipate aibă loc simultan cu alegerile locale. El a evitat să precizeze dacă va recurge la demisie pentru a declanşa procedura anticipatelor, variantă evocată de preşedinte în declaraţiile făcute joi. 

Foto: INQUAM/Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here