Barometrul Europa FM: PNL și USR, în scădere. PSD și Pro România, ușoară creștere

Sursa: Europa FM

PNL e în scădere, cotat cu 33% din intenţiile de vot pentru alegerile parlamentare, iar PSD înregistrează o creştere uşoară, la 24,8%, potrivit Barometrului Europa FM pe luna aprilie realizat de IMAS. USR e în scădere, la 10,8%, iar Pro România marchează o creştere, la 8,2 la sută, faţă de 5,8 procente luna trecută, transmite News.ro.

Pentru PNL este a treia lună de scădere, de la un maximum de peste 47% în luna ianuarie.  PSD se menţine în jurul a 25 de procente, în ultimele luni, după o scădere dramatică în vara anului trecut, în prezent având 24,8% din intenţiile de vot.

USR, al treilea partid ca pondere în preferinţele alegătorilor, e în scădere, creditat cu 10,8% din opţiunile de vot ale celor care au deja o opinie. Pentru USR, e o revenire la scorul din februarie, după ce, în martie, era plasat la 12,5%.

Pro România a urcat de la 5,8% în martie, la 8,2%.

Plus scade luna aceasta, la 5 procente, după un maxim de 6,5 procente înregistrat luna trecută, conform Barometrului Europa FM realizat de IMAS.

UDMR creşte la 5,5%, de la 4,5% luna trecută. ALDE e creditat cu 4,4%, iar PMP, cu 3,4 procente, sub pragul electoral.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6 – 24 aprilie, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here