Foto: Facebook

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a susținut miercuri seara că Viorica Dăncilă și viceprimarul Aurelian Bădulescu, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, sunt oamenii lui Klaus Iohannis.

Ciolacu a susținut că Iohannis s-a folosit de cei doi pentru a „destabiliza” PSD-ul.

Eu nu-mi pun colegii la locul lor și cred că v-ați obișnuit cu felul meu mai democratic de a conduce partidul. Partidul Social Democrat este un partid viu, este normal când dorești să scadă un partid, prin populism, prin anumite persoane să creezi un scandal în interiorul partidului. Eu n-o să dau satisfacție celor care încearcă acest lucru. Cred că între timp colegii mei s-au lămurit că au fost manipulați și păcăliți și s-au lăsăți antrenați în această retorică a președintelui României”, a pretins Ciolacu la Realitatea Plus.

Ciolacu a mai anunțat că refuză să demisioneze.

Sunt fiu de pilot militar. Am fost crescut într-o anumită rigoare. Sunt un patriot prin fibră mea. Nu trebuie să dau explicațîi nimănui pentru că nu am greșit cu nimic! Nici eu, nici colegii mei. Eu am documente. Dacă dumneavoastră credeți 1% că eu aș fi făcut cu intenție să treacă vreodată un astfel de proiect anti-românesc, atunci chiar ar fi fost cazul să mă retrag!

Nu am nicio explicație de dat pentru că nu am făcut nimic. Să nu confundăm trecerea unei legi tacite la o Camera, care nu este decizională, către Senat unde această lege putea să stea zece ani fără să ajungă la promulgare. Iohannis a făcut astăzi o manipulare politică, nepermisă pentru o persoană aflată într-o asemenea funcție”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ulterior, la Digi24, Ciolacu a mai spus că Dăncilă și-a sincronizat atacul la adresa sa cu Klaus Iohannis.

Ca să nu crească partidul trebuie dus și un atac din interior. Nu vi se pare curios că Dăncilă a pus o postare sponzorizat de aseară pe Facebook, iar azi a ieșit președintele?”, a acuzat șeful PSD.

Fostul premier al PSD, Viorica Dăncilă, a revenit miercuri cu un nou mesaj în care i-a cerut lui Marcel Ciolacu să demisioneze din fruntea PSD că urmare a adoptării tacite a Legii Autonomiei Ținutului Secuiesc de către Camera Deputaților.

Responsabilitatea – sau mai bine zis IRESPONSABILITATEA – se împarte între conducerea Camerei Deputaților și conducerea Guvernului. Dacă Marcel Ciolacu a închis ochii, nu i-a păsat ori a fost incompetent, la fel a fost cazul și cu Ludovic Orban, care s-a raportat la subiect cu aceeași susținere tacită, nepăsare ori incompetența. Mai mult, nici liberalii importanți din Camera Deputaților n-au făcut nimic pentru a împiedică această jignire gravă la adresa românilor și acest demers de încălcare flagrantă a Constituției României.

(…) Reafirm că Marcel Ciolacu e obligat să-și dea demisia din fruntea PSD. Iresponsabilitatea de acest fel și la acest nivel se plătește cu demisia!”, a scris Dancila pe Facebook.

Cu câteva ore mai devreme, Dăncilă a scris că Ciolacu i-a „umilit” pe români.

Oricine ar fi fost liderul PSD și Președintele Camerei Deputaților astăzi, dacă a permis adoptarea acestui proiect de lege profund anti-constituțional și anti-românesc, nu merită să îi mai reprezinte pe români și nici să rămână în fruntea partidului. Este un precedent periculos și în egală măsură jenant pentru România și pentru Parlament, dar și pentru Partidul Social Democrat, care nu merită să deconteze monstruoasă iresponsabilitate a lui Marcel Ciolacu.

Acest demers privind trecerea proiectului de lege nu îi aparține partidului, ci unui singur om. Niciun membru al Partidului Social Democrat nu susține acest act anti-românesc, iar domnul Iohannis este dator să probeze gravele acuzății făcute la adresa PSD în declarația de presă de astăzi.

Adevărul este că Marcel Ciolacu ori nu și-a făcut treaba de președinte al Camerei, ori a închis ochii cu bună știință pentru adoptarea unei legi care ne vinde țară în aceste vremuri grele și complicate. Îi solicit așadar demisia de la conducerea interimară a Partidului Social Democrat, pentru modul rușinos în care a umilit românii!”, a scris Dancila pe Facebook.

Reacție dură și a deputatului PSD Dorel Căprar la adresa președintelui PSD Marcel Ciolacu după adoptarea tacită a legii Autonomiei Ținutului Secuiesc. „De ce ne vinzi, Marcele? De ce vinzi țara? Care sunt interesele tale?”, a scris Căprar.

Ce-avem noi aici? Avem una bucată țară, neprețuită, pentru mine și mulți alți români, moneda de schimb pentru alții, printre care și Marcel Ciolacu, țară negociată, răstignită și dată pe bucăți. Adoptarea tacită a proiectului de lege care acordă AUTONOMIE așa-zisului Ținut Secuiesc este o chestiune nu doar extrem de gravă din toate punctele de vedere ci și o trădare asupra suveranității naționale a statului român.

În acest moment PSD-ul condus de Ciolacu și Stănescu, conduși și ei la rândul lor de cine știe cine, au vândut interesele naționale ale României, au rupt țară în favoarea intereselor de grup ale marelui strateg Ciolacu și complicilor lui, așa cum a respectat democrația și la Arad, în cadrul PSD, tot așa și acum, fără să clipească aruncă țară în mâinile unor grupuri de interese. De ce ne vinzi, Marcele? De ce vinzi țară? Care sunt interesele tale? Dacă te uiți în oglindă ești mulțumit de ceea ce vezi? Iată, Marcel Ciolacu dovedește încă o dată că nu are cum să conteze pentru el statutul PSD dacă nu contează integritatea țării!

Colegilor din PSD le spun că partidul va muri pe mâna acestui vânzător de țară și de neam”, a scris Căprar pe Facebook.

Căprar este în coflict cu Marcel Ciolacu după ce a fost împiedicat să preia conducerea PSD Arad.

Și Eugen Teodorovici îl acuză direct pe Ciolacu că este responsabil de adoptarea legii.

Nu există nicio scuză pentru ce s-a întâmplat la Camera Deputaților! Depunerea acestei inițiative legislative, pentru autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc, de către câțiva parlamentari care NU ar mai trebui să fie în Parlamentul României nici măcar o singură clipă și trecerea TACITĂ a acesteia în Camera Deputaților nu reprezintă altceva decât o încercare marsava din partea unora de a FURĂ cu bună știință ceea ce aparține poporului român și din partea altora de a VINDE această țară. (…) Dacă își respectau câtuși de puțîn țară (că de iubit nu poate fi vorba!) sau dacă se gândeau să întoarcă măcar puțin din cât această le-a tot dat, liderii politici din Camera Deputaților (și culmea, lideri de partide politice) trebuiau să treacă această inițiativa legislativă prin Parlament în cel mult aceeași perioada prin care Legea lui Dragnea cu cele 102 taxe a trecut și să o RESPINGĂ”, a scris Teodorovici pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here