Biden, după achitarea lui Trump: Acest trist capitol în istoria noastră ne-a amintit că democraţia e fragilă

Sursa: Twitter

Preşedintele Joe Biden i-a îndemnat pe americani, sâmbătă noapte, după achitarea lui Donald Trump de Senat în procesul în care era acuzat de „instigare la insurecţie”, să apere democraţia şi a spus că fondul acuzaţiei e de necontestat, transmite News.ro.

Biden a transmis într-un comunicat: „Acest capitol în istoria noastră ne-a amintit că democraţia este fragilă”.

Preşedintele a remarcat că acuzaţia adusă predecesorului său pentru revolta de la Capitoliu din 6 ianuarie, care s-a soldat şi cu cinci decese, este de necontestat şi că şapte republicani au votat pentru inculparea lui Trump.

„Chiar şi cei care s-au opus inculpării, precum liderul minorităţii din Senat, McConnell, cred că Donald Trump a fost vinovat de o «neglijenţă în serviciu condamnabilă» şi că este «responsabil, practic şi moral, pentru provocarea» violenţelor dezlănţuite asupra Capitoliului”, a spus Biden.

Despre cei care au luptat în acea zi să apere instituţiile statului, el a spus: „Acest trist capitol în istoria noastre ne-a amintit că democraţia este fragilă. Trebuie mereu apărată. Trebuie să fim mereu vigilenţi… Fiecare dintre noi are o sarcină şi o responsabilitate, ca americani şi mai ales ca lideri, să apărăm adevărul şi să învingem minciunile”.

Sâmbătă după-amiază, după cinci zile de dezbateri, Senatul american a votat inculparea lui Donald Trump, în al doilea proces de impeachment care l-a vizat pe fostul preşedinte. Nu a fost obţinută majoritatea necesară.

O condamnare ar fi permis Senatului să veteze pentru ca Trump să nu mai poată candida vreodată pentru funcţia de preşedinte.

2 COMENTARII

  1. Cred ca si in SUA este clar ca trebuie modificate niste regulamente de functionare a institutiilor legislative-Senatul si Camera Reprezentantilor,pentru ca,intr-adevar,dupa „mineriada” la care a incitat fostul presedinte,democratia a devenit fragila si poate fi un precedent periculos,chiar daca justitia americana este beton..Dupa verdict,iata ca incitatorului la lovitura de stat i-a revenit curajul!!!Votul majoritar trebuie adaptat situatiei ,nu?O situatie grava,ce a pus in pericol democratia cea mai solida a lumii!!

  2. Trezirea la realitate sau cum uneori este nevoie si de astfel de socuri pentru a intelege .Pe masura trecerii timpului cetatenii americani vor intelege ce s-a intimplat si vor reactiona in sprijinul democratiei . Deja situatia nu a mai prezentat interes . Foarte putini cetateni au vizionat procesul .Viata merge mai departe si fara Trump .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here