Biden: Visul lui Martin Luther King încă nu a devenit realitate

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, le-a transmis duminică conaţionalilor săi să ia drept exemplu viaţa lui Martin Luther King pentru a depăşi divizările, extremismul şi nedreptatea existente în societatea americană actuală, relatează Reuters şi EFE, citate de Agerpres.ro.

Biden a răspuns invitaţiei pastorului bisericii baptise Ebenezer din Atlanta (statul Georgia), senatorul democrat Raphael Warnock, el devenind primul preşedinte al SUA care ia cuvântul în slujba duminicală în acest lăcaş de cult al cărei pastor a fost însuşi Martin Luther King începând din 1960. Acesta, care a fost asasinat în 1968 în Memphis (statul Tennessee) la vârsta de 39 de ani, ar fi împlinit duminică 94 de ani.

”Suntem un popor care va alege democraţia în dauna autocraţiei? Trebuie să alegem o comunitate în dauna haosului. Suntem poporul care alege iubirea în dauna urii? Acestea sunt întrebările vremurilor noastre şi motivul pentru care mă aflu aici”, a spus Joe Biden în intervenţia sa.

Liderul de la Casa Albă a subliniat că visul pastorului Martin Luther King privind egalitatea şi dreptatea ”încă nu” a devenit realitate.

”Rămâne misiunea vremurilor noastre să facem din acest vis o realitate, pentru că deocamdată nu este cazul”, a spus Biden.

Amintind că în Biroul Oval de la Casa Albă se află un bust al lui Martin Luther King, preşedintele american a declarat, reluând una dintre formulele sale favorite: ”Bătălia pentru sufletul Americii este eternă”, este o ”luptă constantă pentru a apăra această convingere sacră că noi suntem creaţi egali şi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu”.

”Rămân multe de făcut cu privire la justiţia economică, drepturile civile, dreptul de vot”, a recunoscut Joe Biden, a cărui carieră politică, până a ajunge la Casa Albă, s-a bazat în mare parte pe sprijinul alegătorilor afro-americani.

În 2020, Joe Biden a fost ales cu susţinerea masivă a electoratului afro-american, după ce în campanie se pronunţase pentru extinderea drepturilor de vot şi promisese să rezolve problemele rasiale din SUA.

Republicanii cer lista vizitatorilor de la reşedinţa lui Biden

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here