Fondatorul Microsoft, Bill Gates, şi Melinda French Gates au divorţat oficial după 27 de ani de căsătorie. Un document depus luni la King County Superior Court din Washington a oficializat despărţirea, la trei luni după ce cuplul a anunţat că intenţionează să se despartă, transmite CNBC, citată de News.ro.

Bill Gates şi Melinda French Gates au fost printre cele mai proeminente cupluri din afacerile globale. Au călătorit împreună şi au participat la interviuri comune.

Melinda French Gates a fost deranjată de legătura soţului ei cu investitorul miliardar Jeffrey Epstein şi, după ce presa a publicat detalii despre prietenia dintre cei doi bărbaţi, a angajat avocaţi pentru divorţ, a informat The New York Times în luna mai.

În documentul depus luni se arată că niciunul dintre soţi nu a solicitat schimbarea numelui, dar nu oferă informaţii despre tot ceea ce se va schimba.

În instanţă nu a fost depus un contract de separare. În timp ce cei doi au fost de acord să continue să lucreze împreună la fundaţia lor filantropică, este posibil ca şi colaborarea respectivă să se încheie odată cu căsătoria.

Luna trecută, Fundaţia Bill & Melinda Gates, unde cei doi sunt co-preşedinţi şi administratori, a anunţat că Melinda French Gates va demisiona dacă, după doi ani, oricare dintre cei doi va ajunge la concluzia că nu pot lucra împreună.

Bill Gates a înfiinţat Microsoft împreună cu Paul Allen în 1975 şi Gates a ocupat funcţia de CEO, iar Melinda French Gates a lucrat la Microsoft din 1987 până în 1996.

Cei doi soţi s-au cunoscut în 1987 şi s-au căsătorit în 1994, iar fundaţia lor a fost înfiinţată în 2000.

În 2019, Microsoft a primit o informaţie potrivit căreia Bill Gates a încercat să înceapă o relaţie intimă cu o angajată, în 2000, iar un comitet de conducere a condus o anchetă cu ajutorul unei firme de avocatură, a declarat anterior un purtător de cuvânt al Microsoft, pentru CNBC.

Gates a părăsit consiliul de administraţie al Microsoft la începutul anului 2020, dar un purtător de cuvânt al acestuia a declarat pentru New York Times că decizia sa de a demisiona nu a fost legată de cazul respectiv.

Bill Gates este a patra cea mai bogată persoană bogată din lume, cu o avere netă de 152 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

După anunţul celor doi Gates că vor merge pe drumuri separate, documentele arată că holdingul lui Bill Gates Cascade Investment a transferat acţiunile AutoNation şi Deere către Melinda French Gates.

Melinda French Gates s-a implicat recent în activităţi filantropice legate de egalitatea de gen, alături de MacKenzie Scott, fosta soţie a fondatorului Amazon, Jeff Bezos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here