Bitcoin trece de pragul de 20.000 dolari

Sursa: Pixabay

Bitcoin a depășit 20.000 de dolari pentru prima dată din noiembrie anul trecut, în timp ce criptoactivul continuă să aibă o revenire uimitoare. După ce s-a tranzacționat sub 16.300 de dolari pe eToro la sfârșitul anului trecut, bitcoin a crescut cu 29%, ajungând să se tranzacționeze acum la puțin sub 20.900 de dolari.

Ether a înregistrat o revenire similară, tranzacționându-se la puțin peste 1.550 de dolari pentru prima dată în ultimele două luni. Săptămâna trecută, ETH a început sub 1.300 de dolari, marcând o creștere de 19% în doar șapte zile.

Piețele de cripto sunt în creștere chiar în același timp în care piețele tradiționale înregistrează și ele o oarecare revigorare. O serie de știri, inclusiv încetinirea inflației în SUA, au „înveselit” piețele, dar revenirea apetitului pentru cripto a fost mult mai energică decât cea a altor clase de active.

Analiștii eToro spun că e încă devreme pentru a trage concluzii, așa că investitorii trebuie să fie cu siguranță prudenți. În astfel de momente, piețele au obiceiul de a fi lovite în alt mod și în fiecare zi în care avem vești proaste. Investiții pe termen lung și orizonturile de timp sunt încă esențiale.


Dificultatea mineritului Bitcoin atinge un nou ATH

Dificultatea mineritului Bitcoin a stabilit noi maxime istorice începând de duminică, crescând cu 10,26%, până la 37,73 trilioane. Acest lucru vine în condițiile în care și hashrate-ul Bitcoin a stabilit un nou maxim istoric pe 6 ianuarie. Dificultatea și hashrate-ul cresc, în general, din cauza unei concurențe mai mari între minerii care aglomerează efectiv rețeaua.

O abundență de mineri și un nivel ridicat de concurență în rețea, care forțează creșterea hashrate-ului, este, în general, un lucru bun. Deși nu există o corelație cu prețul, cu cât sunt mai mulți mineri în rețea, cu atât aceasta este mai sigură.

Este, de asemenea, un semnal care este obișnuit în timpul sau după episoadele de scădere, în care utilizarea și dezvoltarea continuă pe fundal în ciuda scăderilor de preț și poate fi interpretat ca un indicator pozitiv pe termen lung.

Minerii au întâmpinat dificultăți în ultimele luni, deoarece prețul bitcoin s-a menținut la niveluri scăzute, dar, având în vedere creșterile care au loc acum, s-ar putea ca operațiunile lor să devină din nou mai profitabile.

„Shibarium”, noul blockchain pentru Shiba Inu, se lansează în curând

Dezvoltarea unui blockchain de nivel 2 pentru Shiba Inu (SHIB) se apropie din ce în ce mai mult de momentul materializării, dezvoltatorii publicând detalii despre modul în care va funcționa proiectul și despre sosirea iminentă a Shibarium Beta.

Cel mai important aspect al Shibarium este acela de a permite o scalabilitate mai mare și tranzacții mai rapide pentru jetoanele SHIB. De asemenea, crește cazurile de utilizare pentrudezvoltatori, cum ar fi NFT-urile și furnizarea de taxe de tranzacție pentru a contracara vârfurile de costuri de gaz din rețea. Introducerea unui lanț de nivel 2 în ecosistemul unui criptoactiv poate fi o evoluție controversată. De obicei, se face atunci când lanțul original suferă de anumite probleme, cum ar fi timpii de tranzacționare lenți, și necesită ca dezvoltatorii să construiască o altă rețea peste cea originală pentru a îmbunătăți funcțiile și performanța.

El Salvador, cu un pas mai aproape de obligațiunile bitcoin

El Salvador a făcut un pas înainte în ce privește obligațiunile bitcoin – așa-numitele obligațiuni vulcanice – după ce parlamentul țării a aprobat miercuri legislația pentru lansarea acestora. Obligațiunile au fost concepute pentru a ajuta țara – una dintre primele din lume care a adoptat bitcoin ca monedă oficială – să strângă fonduri pentru a construi așa-numitul său oraș Bitcoin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here