Blocul ACUM o susține în continuare pe Maia Sandu și cere demisia lui Igor Dodon

Sursa: Facebook

Blocul ACUM o susține în continuare pe Maia Sandu pentru funcția de premier, este mesajul transmis de coaliția pro-europeană în cadrul consultărilor de astăzi cu Igor Dodon. Formațiunea a spus că nu are o problemă cu întreg Partidul Socialiștilor, ci cu liderul său de facto, Dodon.

Am fost întrebați despre un potențial candidat. În această funcție poate fi doar Maia Sandu cu echipa de acum și cu acel program pe care îl avea la guvern. Doar în astfel de caz pot avea loc discuții. Dodon cel mai probabil totuși se pregătește pentru prezidențiale”, a declarat deputatul ACUM, Igor Grosu, potrivit Ziarul de Gardă.

Era absolut clar că vom veni cu același mesaj. La noi nu poate fi altă formulă la Guvern. Problema vine de la Igor Dodon, nu de la PSRM. Guvernul nu poate fi schimbat, aceasta este asumarea noastră față de alegători. Principala problemă în raportul cu PSRM este Igor Nicolaevici Dodon. I-am spus că unica garanție pentru noi este demisia lui Dodon. Dodon a zis că deja este pregătit un guvern tehnocrat” a spus și Alexadru Slusari, deputat ACUM și parte a delegației care a participat la discuții, citat de aceeași sursă.

Blocul ACUM ar fi fost dispus să înceapă o discuție cu PDM, partidul condus până recent de Vlad Plahotniuc, dacă formațiunea „ar fi trecut printr-un proces de purificare”. Oricum, Igor Dodon a pregătit deja un guvern tehnocrat, au mai spus cei doi deputați pro-europeni.

Guvernul Maia Sandu a căzut ieri, după ce socialiștii au depus moțiune de cenzură împotriva executivului din care făceau și ei parte. Alături de oamenii Moscovei au votat și democrații lui Plahotniuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here