Bode, despre cazul polițiștilor acuzați de tortură: „O să vă rog să fiţi atenţi la ce va urma în zilele următoare”

Foto: Inquam Photos / SIlviu Filip

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat luni că a dispus declanşarea la nivelul structurilor Poliţiei Române a unui proces de reanaliză a petiţiilor şi sesizărilor fără caracter penal care au fost înregistrate în ultimele 24 de luni, măsura fiind luată pentru identificarea eventualelor situaţii în care petenţii ameninţă cu acte de violenţă.

„Am dispus declanşarea la nivelul tuturor structurilor Poliţiei Române a unui proces de reanaliză a petiţiilor şi sesizărilor fără caracter penal înregistrate în ultimele 24 de luni, asta pentru a identifica eventuale situaţii în care petenţii ameninţă cu săvârșirea unor acte de violenţă”, a declarat luni, Lucian Bode, pornind de la cazul criminalului de la Oneşti.

El a mai a afirmat, referindu-se la cazul poliţiştilor de la Secţia 16, acuzaţi de tortură şi lipsire de libertate în mod ilegal, că ministerul are toleranţă zero faţă de astfel de activităţi, faţă de „astfel de indivizi”. 

„Avem toleranţă zero faţă de astfel de activităţi, faţă de astfel de indivizi. Sigur că opinia publică pe bună dreptatate a fost oripilată să vadă de ce sunt în stare aşa-zişi poliţişti, până la urmă ei au săvârşit aceste fapte  purtând uniforma de poliţişti. Dar ce nu s-a observat şi acest lucru vreau să-l subliniez este faptul că atât pentru situaţia din 2018 când am văzut acele imagini, cât şi pentru ce s-a întâmplat în septembrie 2020 Poliţia Română a sesizat unitatea de parchet competentă. La fel vom proceda ori de câte ori vedem un derapaj, vom sesiza organele penale pentru a face curăţenie în sistem şi o să vă rog să fiţi atenţi la ce va urma în zilele următoare, o să vă rog să vă uitaţi cam la ce nivel îmi doresc să se acţioneze în Poliţia Română în astfel de situaţii”, a declarat luni, ministrul Lucian Bode. 

Nouă poliţişti de la Secţia 16 sunt urmăriţi penal pentru tortură şi lipsire de libertate în mod ilegal după ce au sechestrat două persoane pentru că le-au reproşat că nu poartă masca de protecţie, iar una dintre victime a fost lovită repetat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here