Boris Johnson a provocat opoziția să-i dărâme guvernul

Boris Johnson s-a întors mai repede în Marea Britanie, de la ONU, după ce Parlamentul și-a reluat activitatea ca urmare a deciziei Curții Supreme care a anulat prorogarea de la începutul lunii.

Opoziția s-ar fi așteptat ca premierul să vină în Camera Comunelor și să-și anunțe demisia din funcție. Dar s-a întâmplat exact opusul. Boris Johnson a intrat în sala de ședințe și, când i s-a dat cuvântul, a pornit la atac.

Premierul a acuzat Parlamentul că de trei ani nu face nimic ca să îndeplinească voința oamenilor, exprimată la referendumul din 2016, adică să scoată Marea Britanie din UE. A afirmat că legislativul este paralizat și că membrii săi sabotează negocierile cu Bruxellesul.

Image
Boris Johnson sursă: Commons Press Office/Twitter

A spus că liderul Opoziției, laburistul Jeremy Corbyn, răspândește fantezii comuniste. A numit legea care îl obligă să ceară o amânare de la UE a Brexitului, în caz că nu obține un nou acord până la 19 octombrie, o predare.

De asemenea, a afirmat că decizia Curții Supreme este greșită, deoarece instanța s-a pronunțat într-o chestiune esențial politică într-un moment de mare controversă națională.

Boris Johnson a provocat opoziția să-l dea jos, astfel încât să se ajungă la alegeri și oamenii să-și spună părerea în legătură cu partidele.

„Vor avea curajul să acționeze sau vor refuza să-și asume responsabilitatea și nu vor face nimic în afară de a trage de timp? De ce se tem?” a spus premierul britanic în timpul intervenției sale.

Parlamentarii de opoziției au fost extrem de furioși și l-au acuzat pe Boris Johnson că a folosit un limbaj periculos și ofensator. Unii laburiști au țipat că premierul ar trebui să fie la închisoare. Liderul parlamentarilor scoțieni l-a acuzat că vrea să pornească o tiranie, prin nerespectarea deciziei Curții Supreme.

Image
Jeremy Corbyn sursă: Commons Press Office/Twitter

Jurnalistul BBC Laura Kuessnberg, specializată în activitatea Camerei Comunelor, a prezentat foarte bine atmosfera: „A fost ca o groapă plină cu urși. Ură de ambele părți. Am văzut mai multe ședinte în Comune decât țin minte. A fost una dintre cele mai brutale și nebunești pe care am văzut vreodată. Nicio urmă de remușcare din partea premierului. Guvernul a fost oferit partidelor de opoziție șansa de a-l dărâma, dar ele refuză, dar imediat un alt partid a sugerat suspendarea premierului. Totul însoțit de urlete pline de ură și țipete și câteva aplauze furtunoase.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here