Boris Johnson, la Kiev. Discuții despre „sprijinul pe termen lung al Regatului Unit”

Sursa: Facebook

Premierul britanic, Boris Johnson, este, sâmbătă, la Kiev, unde are o întâlnire cu Volodimir Zelenski. Deplasarea s-a făcut în semn de solidaritate, iar premierul britanic va anunţa un nou pachet de sprijin pentru Ucraina, transmite News.ro.

Premierul britanic, Boris Johnson, este, sâmbătă, la Kiev, unde are o întâlnire cu Volodimir Zelenski.  Deplasarea s-a făcut în semn de solidaritate, iar premierul britanic va anunţa un nou pachet de sprijin pentru Ucraina.

UPDATE: Preşedintele Volodimir Zelenski a postat, pe Facebook, mai multe fotografii de la întâlnire, alături de un mesaj în care apreciază ajutorul oferit de Marea Britanie şi premierul Boris Johnson.

”Bine ai venit la Kiev, prietene!”, a transmis Zelenski.

UPDATE: Downing Street a confirmat întâlnirea lui Johnson cu preşedintele Zelenski în capitala ucraineană Kiev, potrivit BBC.

Un purtător de cuvânt al premierului britanic a declarat: „Primul ministru a călătorit în Ucraina pentru a se întâlni personal cu preşedintele Zelenski, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean”.

 „Ei vor discuta despre sprijinul pe termen lung al Regatului Unit pentru Ucraina, iar premierul va prezenta un nou pachet de ajutor financiar şi militar”, a declarat sursa citată.

UPDATE: Adjunctul Biroului Preşedintelui Ucrainei, Andrij Sybiha, a anunţat, într-o postare pe Facebook, că cei doi oficiali au avut o întâlnire tete-a-tete.

 „Marea Britanie este lider în ceea ce priveşte sprijinul pentru apărare acordat Ucrainei. Lider în coaliţia anti-război. Lider în sancţiunile împotriva agresorului rus”, a adăugat el. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Anunţul a făcut, pe Twitter, de Ambasada Ucrainei la Londra, oficialii postând o fotografie, alături de mesajul ”Supriză!”.

Deocamdată, nu au fost oferite informaţii suplimentare cu privire la vizita premierului britanic la Kiev.

O lună în Kiev: înmormântări, hoți legați de stâlpi. Un fotoreportaj The Economist, despre normalitatea șocantă a Ucrainei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here