Ce a cerut Elena Udrea instanței din Bulgaria și unde a solicitat azil politic. Cum a motivat tribunalul respingera cererilor

Foѕtul mіnіѕtru român arestat, Elena Udrea, rămâne în areѕt defіnіtіv, a decis Јudeсătorіa Blagoevgrad, іar hotărârea va fі ataсată сu reсurѕ la Curtea de Aрel Ѕofіa. Potrivit Elenei Udrea, procesul împotriva ei din România a fost politic, din cauza convingerilor ei, informează 24chasa.bg

Udrea a foѕt rețіnută јoі, în јurul oreі 18.30, la рunсtul de сontrol al frontіereі Kulata, în drum ѕрre Greсіa. Cu сâteva ore mai devreme, ea a primit o pedeapsă definitivă de șase ani de închisoare, în patria sa, pentru corupție, dar a părăsit România la Giurgiu, cu patru ore înainte de pronunțarea sentinței.

Potrivit sursei citate, Udrea a cerut azil politic în Grecia. Ea a declarat instanței bulgare că dosarul din România, în care a fost condamnată, a fost politic, din cauza convingerilor ei politice.

Fostul ministru a mai declarat că dacă va fi predată autorităților române, drepturile de bază i-ar fi încălcate, iar viața și sănătatea ei ar fi în pericol.

Udrea a cerut instanței orice altă măsură mai ușoară decât detenția.

Astfel, ea a prezentat un contract de închiriere a unei case de vacanță și a afirmat că speră ca fiica ei, în vârstă de trei ani, va ajunge și ea la Blagoevgrad.

De asemenea, a afirmat că a avut și o problemă de sănătate.

Udrea a explicat că a depus, joi, recurs împotriva sentinței sale, iar cazul va fi judecat pe 16 mai.

*Cum a motivat instanța bulgară respingerea cererilor formulate de Udrea

Instanța nu a acceptat aceste argumente și a dispus un ordin de reținere permanentă.

Elena Udrea era liberă; a plecat adesea din România (ca și atunci când) a plecat spre Grecia. Există pericolul să se ascundă, pentru că a plecat din România în ziua condamnării. Există o altă persoană care poate avea grijă de copilul ei. Problemele de sănătate pot fi rezolvate în arest”, a spus judecătoarea Margarita Kotseva.

Dacă drepturile ei umane sunt în joc și dacă procesul ei este legat de convingerile ei politice, nu se discută la o audiere privind arestarea preventivă. Aceste chestiuni ar putea fi luate în discuție la judecare pe fond a mandatului european de arestare (MEA), a adăugat judecătoarea Kotseva.

Elena Udrea a fost reţinută joi în Bulgaria, în baza unui mandat european de arestare, emis de autorităţile româneşti.

Ea a fost iniţial reţinută pentru 24 de ore, măsura fiind prelungită cu 72 de ore.

Ea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare, dar a reuşit să iasă din ţară, prin Vama Giurgiu, înainte de emiterea mandatului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here