Boris Johnson: Militari ucraineni sunt instruiţi în Marea Britanie

Sursa: Facebook

Militari ucraineni sunt instruiţi în Marea Britanie în utilizarea vehiculelor blindate pe care Londra le va furniza Kievului pentru a contracara invazia rusă, a indicat vineri prim-ministrul britanic Boris Johnson, transmite AFP, citată de Agerpres.ro.

‘Pot spune că instruim acum ucraineni în Polonia să utilizeze apărări antiaeriene şi în ţară (Marea Britanie) să utilizeze vehicule blindate’, le-a spus el jurnaliştilor britanici care îl însoţesc în vizita în India.

Potrivit unui purtător de cuvânt al lui Johnson, citat joi seară de media din insulă, ‘două duzini’ de militari ucraineni se află în prezent în Marea Britanie în acest cadru.

‘Acţionăm concertat cu aliaţii noştri pentru a furniza noi tipuri de echipament pentru care ucrainenii nu au poate experienţă. Este deci raţional ca ei să primească instruirea necesară spre a le putea utiliza cât mai bine’, a adăugat premierul.

‘Lucrăm pur şi simplu împreună cu aliaţii noştri pentru a da Ucrainei instrumentele pentru a se apăra’, a mai spus Boris Johnson, minimalizând îngrijorările că această iniţiativă ar putea fi percepută de Rusia drept o escaladare.

În timpul vizitei din 9 aprilie la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski, Boris Johnson s-a angajat să furnizeze Ucrainei 120 de vehicule blindate şi noi sisteme de rachete antinavă în cadrul unui ajutor militar britanic ce mai include peste 10.000 de rachete antitanc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here