Membrii Camerei Comunelor au votat în favoarea unei moţiuni ce obligă Guvernul de la Londra, condus de Boris Johnson, să dea publicităţii toate documentele privind decizia de prorogare a Parlamentul britanic şi referitoare la planurile privind retragerea Marii Britanii din UE fără un acord.

În favoarea moţiunii au votat 311 parlamentari, în timp ce 302 s-au pronunţat împotrivă, rezultatul votului fiind o nouă înfrângerea pentru Boris Johnson.

Aprobarea propunerii ar putea oferi detalii semnificative în legătură cu planurile Guvernului Boris Johnson de prorogare a Parlamentului.

Conservatorul Dominic Grieve, iniţiatorul moţiunii, a afirmat că există suspiciuni că decizia de suspendare a Parlamentului are drept scop să împiedice legislativul să dezbată riscurile retragerii din UE fără un acord.

Pe de altă parte, premierul Boris Johnson susţine că doreşte să suspende activitatea Parlamentul pentru a avea timp să-şi contureze agenda de politică internă până la noua sesiune a Parlamentului, în luna octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here