Coronavirusul face ravagii în Brazilia, acolo unde numărul morților crește alarmant. Brazilia a depăşit Marea Britanie şi a devenit a doua ţară din lume în ceea ce priveşte numărul de decese provocate de noul coronavirus, arată cifrele worldmeters.info.

Cea mai lovită naţiune din America Latină a raportat vineri 890 de noi decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv cu noul coronavirus şi a ajuns la un total de 42.791 de persoane care şi-au pierdut viaţa până acum, conform Mediafax.

În total, 850.796 de brazilieni au fost infectaţi până acum cu noul coronavirus, fiind şi la acest capitol a doua ţară din lume, după Statele Unite, care au 2.142.224 de persoane infectate şi 117.527 de decese.

Poziţia a treia în ceea ce priveşte numărul morţilor este ocupată de Marea Britanie cu 41.662 şi 294.375 de persoane depistate pozitiv.

Noile cifre din Brazilia vin după ce guvernul brazilian a fost acuzat că a încercat să ascundă adevărata amploare a focarului în ţară şi a refuzat să mai facă publice cifrele privind decesele şi infecţiile.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a exprimat preocupare, vineri după-amiază, în legătură cu situaţia epidemiei de coronavirus din Brazilia, informează cotidianul Le Figaro.

Unele unităţi de terapie intensivă sunt suprasolicitate, având deja un grad de ocupare de peste 90%, a declarat Mike Ryan, directorul OMS responsabil de situaţii de urgenţă medicală.

Totuşi, sistemul medical brazilian „încă funcţionează”, a precizat oficialul OMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here