BREAKING | Primele arestări operate în Hong Kong, în baza legii securității impusă de China

Sursa: Twitter

Două persoane au fost arestate în Hong Kong, inclusiv un bărbat care purta un steag independentist, după ce intrarea în vigoare a noii legi „anti-protest” impusă de Beijing, transmite BBC.

Poliția a folosit spray cu piper pentru ai- dispersa pe protestatarii adunați pentru a marca 23 de ani de la încheierea stăpânirii britanice.

Legea securității naționale pedepsește secesiunea, subversiunea și terorismul cu pedepse care merg până la închisoarea pe viață.

Suveranitatea Hong Kong a fost înmânată Chinei de către Marea Britanie în 1997, în baza unui acord menit să protejeze anumite libertăți timp de cel puțin 50 de ani.

Marșul pro-democrație anual pentru a marca aniversarea a fost pentru prima dată interzis autorități, care au invocat măsurile anti-Covid.

Poliția s-a confruntat cu un grup mic de manifestanți adunați în centrul orașului, iarcel puțin două persoane au fost arestate. Protestatarii au fost avertizați că anumite lozinci și pancarte ar putea constitui infracțiuni grave în conformitate cu noua lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here