Brexit, din nou în impas | Camera Comunelor a votat legea pentru Brexit, dar nu și calendarul de adoptare rapidă

Ieșirea Marii Britanii din UE a trecut de un obstacol dar s-a lovit imediat de altul. Legea înaintată de guvernul Boris Johnson pentru implementarea acordului de Brexit pe care l-a negociat a trecut de votul Camerei Comunelor, o adevărată premieră. Dar, imediat după, aceeași parlamentari au respins adoptarea legii în procedură rapidă, de doar trei zile.

Astfel, va fi aproape imposibil la proiectul de lege să treacă prin toate etapele parlamentare necesare și să fie ratificat de Regină până la 31 octombrie, când Marea Britanie trebuie să iasă din UE. Boris Johnson a spus că actul normativ este pus pe pauză, deocamdată.

După respingerea procedurii accelerate de către Parlamentul de la Londra, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a spus că va recomanda liderilor europeni amânarea Brexitului dincolo de 31 octombrie. Din informațiile BBC, sunt șanse bune ca UE să acord Marii Britanii mai mult timp.

Dar surse de la 10 Downing Street au spus, pentru BBC, că dacă UE va acorda o amânare de trei luni, așa cum a fost obligat executivul britanic să solicite, atunci Boris Johnson va încerca să declanșeze noi alegeri. Semnalele venite de la opoziție arată că un asemenea demers ar fi acceptabil.

Chiar în condițiile respingerii procedurii accelerate, șeful Guvernului britanic a spus că intenționează ca țara să iasă din UE la 31 octombrie. Dacă acest lucru nu va avea loc, Boris Johnson acuză exclusiv Parlamentul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here