Britanicii, interesați de vaccinul românesc anti-coronavirus. Ambasadorul Andrew Noble a discutat cu Virgil Păunescu, șeful Oncogen

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ambasadorul Regatului Unit la București, Andrew Noble, a avut o conversație telefonică cu profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului de Terapii Genice și Celulare, Oncogen, centru care se ocupă de dezvoltarea unui vaccin pentru combaterea COVID-19, anunță ambasada britanică.

Ambasadorul britanic și-a manifestat disponibilitatea de-a sprijini efortul românesc de a găsi un vaccin împotriva COVID-19.

„Știm că încercarea de a găsi un vaccin împotriva COVID-19 înseamnă trecerea prin multe provocări, dar ea trebuie să fie un efort de colaborare care să includă guverne, sectorul farmaceutic și comunitatea științifică din toată lumea. În acest context, guvernul britanic a oferit 388 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea vaccinului, testelor și tratamentelor, iar pe 4 mai a găzduit Conferința Globală pentru Angajamente împotriva coronavirusului, la care guvernele lumii s-au angajat să ofere 6,5 miliarde de lire sterline”, se menționează într-un comunicat al Ambasadei Marii Britanii.

Andrew Noble s-a oferit să facă legătura între cercetătorii români și cei britanici pentru ca aceștia să își poată discuta și prezenta descoperirile unii celorlalți.

„Pentru România trebuie să fie o mândrie faptul că a început dezvoltarea unui vaccin, această cercetare contribuind la cunoașterea mai bună a virusului în lumea academică. Finanțarea adecvată a cercetării în domeniul vaccinului și distribuirea în comunitatea științifică a descoperirilor este singurul mod sigur prin care putem învinge acest virus”, se mai arată în comunicatul ambasadei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here