Bucureștenii pierd cele mai multe ore în trafic la nivel mondial: 134 de ore pe an pentru fiecare șofer, mai multe decât în New York, Moscova sau Paris

INRIX, aplicație de trafic și alertare rutieră, a introdus pentru prima dată Bucureștiul în topul său. INRIX a calculat că media de deplasare în traficul din Capitală este de numai 24 de kilometri pe oră, scrie bzi.ro.

Bucureștiul a depășit chiar și Bogota, care în clasamentul precedent se situa pe prima poziție. În capitala Columbiei, se pierd 133 de ore în trafic, iar viteza de deplasare este mai mică de 18 Km/Oră. Pe locul trei se situează New York (100 de ore), urmat de Moscova (100 de ore), Philadelphia (94 de ore) și Paris (88 de ore).

În 2020 restricțiile de circulație impuse de pandemia de coronavirus au redus media orelor pierdute în trafic, iar la acest capitol pe primul loc se află Roma, cu 100 de ore salvate, urmată de Londra (80 de ore) și Paris (77 de ore). 

De asemenea, perioadele de carantină națională impuse anul trecut de diferite state au dus la scăderea numărului de accidente. Cea mai importantă reducere a înregistrat-o Spania (-41%) apoi SUA (-30%), Marea Britanie și Canada (fiecare cu -21%).

Sursă info și tabel: INRIX.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here