FOTO Spania a celebrat Ziua Națională cu o paradă grandioasă la Madrid

3500 de soldați, 100 de vehicule și 70 de aeronave au defilat în centrul Madridului cu prilejul Zilei Naționale a Spaniei. Alaturiy de cei 46 de milioane de spanioli au strigat „Viva Espana!” și sute de mii de români care numesc acum acasă tara iberică.

Spania celebrează la 12 octombrie descoperirea Lumii Noi de către Cristofor Columb (Cristobal Colon în spaniolă), a cărui expediție a fost finanțată de Monarhii Catolici, Regina Isabella de Castilia și Ferdinand de Aragon. Căsătoria acestora a dus la unirea Spaniei sub aceeași coroană, celălalt eveniment marcat de Ziua Națională.

The return of Christopher Columbus;his audience before King Ferdinand and Queen Isabella, the „Catholic” rulers. Oil on canvas (1839) 90.4 x 118.3 cm

În fruntea ceremoniilor de la Madrid s-a aflat primul soldat al țării, Regele Felipe al VI-lea, care a venit îmbrăcat în uniformă de amiral (Regele, când era moștenitor, a absolvit academiile militare ale celor trei arme – Armată, Marină și Aviație).

Alături de monarhul spaniol s-au aflat Regina Letiția și cele două fiice, Leonor, Principesa de Asturias, moștenitoarea tronului, și Infanta Sofia. De asemenea, în tribună oficială s-au aflat înalți oficiali spanioli, diplomați și membrii ai societății civile.

Sursă foto: Casa Regală a Spaniei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here