Bulevardul Decebal s-ar putea redeschide abia la iarnă. Termenul inițial era 15 septembrie

Bulevardul Decebal, unul dintre cele mai circulate din București, este un șantier uriaș din primăvară, pentru construcția unei parcări subterane. Și va mai rămâne așa până la finalul anului, cel puțin. Termenul inițial pentru finalizarea lucrărilor, 15 septembrie, a fost deja depășit de o lună. 

Planul inițială vorbea de o parcare de 550 de metri lungine, în care să fie amenajate 718 locuri,  din care 30 locuri destinate persoanelor cu dizabilități și 6 locuri pentru motociclete. Circulația pe porțiunea din bulevardul Decebal dintre Strada Dristorului și Piața Muncii trebuia închisă de câte un sens, dar până la urmă a fost complet închisă deoarece a fost săpată toată artera. 

Începând cu 20 martie 2019 vom demara lucrările pentru parcarea subterană de pe Bulevardul DecebalPe 20 martie 2019…

Publicată de Algorithm Residential S3 pe Vineri, 15 martie 2019

Pe scurt, acea bucată din bulevardul Decebal a fost transformată într-un tranșeu adânc, în groapă au fost puși piloni de beton iar peste piloni au fost pus un planșeu, care care se va sprijini carosabilul refăcut. Toate lucrări urmau să fie gata la 15 septembrie, când circulația s-ar fi reluat. 

Doar că realitatea a bătut planul. La 10 septembrie, cu cinci zile înainte de termen, constructorul a anunțat că au întâmpinat dificultăți la mutarea utilităților și că circulația va fi redeschisă la finalul anului, dacă lucrările merg în ritm ridicat. 

Parcare Decebal

Relocarea utilitatilor este un proces foarte dificil, dar vom mentine ritmul lucrarilor la un nivel ridicat in asa fel incat pana la finalul anului sa redeschidem circulatia pe Bulevardul Decebal. #AlgorithmResidential #ParcareDecebal #Sectorul3CeimaiBuni #S3CeimaiBuni

Publicată de Algorithm Residential S3 pe Marţi, 10 septembrie 2019

Luna aceasta, șeful CA al constructorului, Algorithm Residence S3 (o firmă a primăriei Sectorului 3) declarat că lucrările de mutare a diverselor conducte nu este încă gata. 


„Mai avem puțin și finalizăm relocarea. A fost o lucrare dificilă, complexă, cu siguranță. Dar acum e aproape gata. Relocările acestea le-am făcut noi, Algorithm Rezidential S3 SRL, nu RADET și nici alți furnizori de utilități. Ei ne-au consiliat, atunci cand a fost cazul. Incercăm că până la sfârșitul anului să dăm drum la circulație, în zonă. Nu vreau să vă spun acum că va fi la începutul lunii decembrie sau la sfârșitul ei. Vedem și în functie de ce probleme mai întâmpinăm” a spus Alin Panait pentru ziare.com

RADET contrazice constructor și spune că lucrările ce trebuiau făcute erau cunoscute din timp, inclusiv mutarea magistralelor de termoficare. 


„Orice administrator de teren își scoate un certificat de urbanism pe care sunt trecute avizele. În acest caz a fost și avizul RADET. Pentru aviz, solicitantul trebuie să prezinte un traseu de deviere. Acesta este analizat la fața locului și ulterior se corectează, în funcție de realitatea din teren. În acest caz s-a aprobat.” a spus administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu, pentru ziare.com.

Un consilier local al USR a declarat, pentru aceeași sursă, că data inițială de 15 septembrie a fost o promisiune fără acoperire a primăriei conduse de Robert Negoiță. 
Închiderea completă a bulevardului Decebal urma să fie doar pe vară, când Bucureștiul se golește, nu toamna și iarna. Redeschiderea circulației nu înseamnă terminarea parcării. Lucrările vor continua în subteran până în 2021, conform calendarului anunțat.

 

Sursă FOTO: Algorithm Residenxe S3 / Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here