Câinele vegan – cum câștigă teren această nouă tendință

Sursa: Instagram

„Lewis Hamilton a postat, recent, o poză cu câinele său, Roscoe, bucurându-se de o farfurie cu fructe, aparent în timpul unei călătorii cu avionul privat. Nu este singurul star care își hrănește câinele pe bază de plante”, notează Arwa Mahdawi, comentator la The Guardian.

<< Prima regulă a clubului de zbor este că nu vorbești despre clubul de zbor. În timp ce un avion privat ar fi putut fi odată simbolul statutului suprem, călătoriile luxoase s-a transformat într-o vulnerabilitate pentru vedetele care vor să fie luate în serios. „Atunci, ce zici de avionul tău privat?” a devenit replica automată ori de câte ori privilegiatul se referă la criza climatică. Dacă te apuci să-i dai lecții omului de rând despre cum trebuie să facem sacrificii pentru a salva lumea, ar fi o idee bună să nu îți afișezi propriile excese.

Din păcate, se pare că Lewis Hamilton nu a înțeles cum stă treaba. Pilotul de curse este un vegan vocal, care și-a îndemnat fanii să evite carnea din motive de mediu. Hamilton a anunțat anul trecut că animalul său de companiei, câinele Roscoe, urmează și o dietă vegană. La vremea respectivă, a avut parte de oarecari mustrări pentru meniul câinelui său, dar o postare recentă, pe Instagram, cu Roscoe pozând cu un platou de fructe în ceea ce arată suspect a fi un avion privat, a stârnit o nouă rundă de critici. „Iubesc ființele și veganii”, scrie sub fotografie (în doglish). Anumiți internauți au decis imediat că lăudarea cu veganismul câinelui tău în timp ce te afli într-un avion privat e culmea ipocriziei.

Poate că Roscoe este unul dintre puținii câini care zboară în privat, dar el nu este singurul câine care primește fructe și legume. Piața hranei pentru animale de companie este în creștere la nivel global, cu mărci precum Wild Earth, care a primit finanțare de la antreprenorul miliardar Mark Cuban, încercând să o împingă în mainstream. Deși există unele dezbateri cu privire la cât de sănătos este să hrănești câinii pur vegan, nu este surprinzător faptul că tendința capătă portanță.

Veganismul a devenit la modă; vedetele evită acum carnea cu aceeași fervoare cu care evită de obicei impozitele. Este logic ca și caninele non-carnivore să devină următorul  simbol obligatoriu al acestui statut. Joaquin Phoenix și Alicia Silverstone au ambii câini hrăniți pe bază de plante, în timp ce Katy Perry a menționat deja că s-ar putea alătura și câinele ei în „călătoria” ei vegană. În câțiva ani, Roscoe va avea o mulțime de prieteni câini vegani. >>

Lista The Economist cu cele mai bune cărți despre talibani și războiul din Afganistan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here