„Camionul de Crăciun” a sosit în Transilvania, prin fundația M&V Schmidt și „Die Johanniter”

Die Johanniter, Camion de Craciun

Peste 1000 de pachete au ajuns la familiile nevoiașe din județul Brașov, cu câteva zile înainte de Crăciun. Astfel, pachetele care conțin alimente de bază, produse de igienă și rechizite pentru copii, au ajuns la familiile categoriilor sociale vulnerabile din satele Bunești, Criț, Viscri, Roadeș, Meșendorf, Rupea. De asemenea, și alte fundații din județul Brașov, precum Fundația Mihai Eminescu Trust, Fundația Tabaluga, Internatul de copii din Rupea și Asociația Nowero, s-au putut bucura de aceste pachete.

Proiectul „Johanniter-Weihnachtstrucker” a ajuns, în 2021, la ediția cu numărul 28, fiind susținut de un număr impresionant de voluntari și donatori, numeroase companii, școli, grădinițe și asociații din Germania. An de an,“Die Johanniter” trimite în scop umanitar pachete conținând alimente de bază pentru persoanele nevoiașe, în special în Europa de Sud-Est.

Fundația germană, „Die Johanniter”, este una dintre cele mai mari asociații caritabile din Europa. Aceasta a fost fondată în 1952 și se bucură de sprijinul a peste 40.000 de voluntari activi și 1,25 milioane de membri sponsori.

Fundația M&V Schmidt are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România.

La inițiativa Veronicăi Schmidt, fundația derulează, începând din 2017, un program de after school, la Casa Kraus, în satul Criț. Și în acest an, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Fundația M&V Schmidt a oferit celor 12 copii, înscriși în program, cadouri care să le aducă bucuria Crăciunului în suflet.

De asemenea, pentru că susținerea educației reprezintă una dintre preocuparile fundației, aceasta a donat, în luna decembrie, 30 de pachete cu toate cele necesare pentru școală (ghiozdane, rechizite, penare) unui centru de plasament din județul Călărași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here