Cântăreţul italian Al Bano, testat pozitiv la COVID

Cântăreţul italian Al Bano a fost testat pozitiv pentru Covid-19 şi nu va putea participa la emisiunea de Anul Nou de pe Canale 5, care va fi difuzată de la Teatrul Petruzzelli din Bari, scrie Ansa.

Artistul a fost cel care a anunţat printr-un videoclip publicat pe Instagram.

 

Ei bine, blestematul de virus m-a lovit aşa încât nu pot face ceea ce aveam programat: ultima noapte din an la Bari cu Panicucci şi atâţia prieteni precum Riccardo Fogli, The Kolors, cu marele Facchinetti„, a explicat cântăreţul în vârstă de 78 de ani.

Sunt aici, trebuie să lupt cu acest blestemat care este invizibil, dar loveşte, este duşmanul cel mai important, mai mizerabil, ce reprezintă puţin inamicul celui de-al treilea război mondial. Fiţi atenţi, îi loveşte pe toţi, chiar şi pe cei care sunt împotriva vaccinurilor. Şi acesta este marele adevăr amar. La mulţi ani tuturor, până la urmă vom câştiga cu sicuranţă”, a conchis el.

Albano Carrisi, născut pe 20 mai 1943, la Cellino San Marco, este un cântăreţ și actor devenit celebru în Europa cu numele de scenă Al Bano. A debutat în 1965 cu melodia ”La strada”. În 1966 a participat la Festival delle Rose, cu piesa ”Quando il sole chiude gli occhi”. Cu single-ul ”Pensando a te”, a ieşit câştigător în 1969 la Disco per l’Estate, un concurs de interpretare de cântece italiene. A înregistrat câteva cântece, devenite hituri în acea perioadă, precum ”Nel sole, Io di notte” , ”Il ragazzo che sorride”, ”La siepe”, ”Mattino”, ”Pensando a te”, ”Mezzanotte d’amore” şi ”13, storia d’oggi”.

La scurt timp după aceea a început colaborarea cu Romina Power (fiica actorului american Tyrone Power) pentru care a compus cântecul ”Acqua di mare” şi cu care s-a căsătorit în 1970. Din 1975, timp de două decenii, au cântat împreună, formând duetul Al Bano şi Romina Power, care a participat în 1976 la concursul Eurovision, obţinând locul al şaptelea, cu piesa ”We’ll live it all again” (”lo rivivrei”), iar în 1982, la Festivalul de muzică de la Sanremo, unde celebrul duet italian s-a clasat pe locul secund cu melodia ”Felicità”.

În 1984, Al Bano şi Romina Power s-au clasat pe locul întâi la Sanremo cu cântecul ”Ci sarà”, iar în anul următor, la Eurovision, au obţinut locul al şaptelea cu ”Magic Oh Magic”. Alte melodii de mare succes din repertoriul lor sunt: ”Sharazan”, ”Che angelo sei”, ”Tu soltanto tu”, ”Prima notte d’amore”, ”Sempre sempre” şi ”Libertà”.

În 1987 şi 1989, cei doi artişti au obţinut locul al treilea la Festivalul Sanremo cu melodiile ”Nostalgia canaglia” respectiv ”Cara terra mia”. Ultima lor melodie prezentată la Sanremo a fost ”Oggi sposi” în 1991.

În 1997, Al Bano decide să revină la statutul de artist solo şi a susţinut mai multe turnee, singur sau colaborând cu diverşi artişti de renume, lansând, de asemenea, numeroase albume care au avut mare succes pe plan european. După 16 ani de la ultimul concert împreună, Al Bano şi Romina Power s-au reunit pe scenă în anul 2013, la Moscova, cu ocazia unui eveniment dedicat celei de-a 70 aniversări a lui Al Bano.

Cei doi artişti au susţinut apoi un turneu internaţional intitulat ”Reunion Tour” care a cuprins concerte în Rusia, Statele Unite ale Americii, Canada, Spania, România, Germania, Austria. De altfel, Al Bano a susţinut mai multe concerte în România pe parcursul ultimilor ani.

Al Bano & Romina Power vor cânta la Sala Palatului, anul viitor, pe 11 noiembrie, potrivit News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here