Care a fost replica primarului din Kiev când a aflat că Germania trimite Ucrainei 5.000 de căști militare

Germania a anunțat că va trimite 5.000 de căști militare Ucrainei în contextul criticilor tot mai puternice la adresa Berlinului din cauza refuzului său de a permite NATO să vândă arme și echipament militar Kievului. Anunțul de miercuri al ministrului german al apărării l-a lăsat „fără cuvinte” pe primarul Kievului, fostul campion mondial la box Vitali Klitschko, relatează Reuters.

Am primit o scrisoare din partea ambasadei Ucrainei în care solicită ajutor cu echipament militar, căști, mai exact”, le-a spus miercuri Christine Lambrecht, ministrul german al apărării, reporterilor. „Vom livra Ucrainei 5.000 de căști pentru a transmite un mesaj clar: Suntem de partea voastră”, a anunțat ea.

În timp ce Statele Unite și Marea Britanie au început să trimită mai multe arme Ucrainei, noul cancelar german Olaf Scholz a exclus aprovizionarea Kievului cu „arme letale”, în pofida solicitărilor repetate în acest sens, în contextul masării de trupe rusești la graniță.

Mai mult, guvernul de la Berlin este acuzat că blochează livrările de arme NATO către Ucraina.

Acesta este echipament, nu arme, dar ajută”, a mai spus Lambrecht, precizând că „exact în această manieră vom continua să lucrăm în acest conflict. Depunem eforturi pentru a ajunge la o soluție pașnică la acest conflict din mijlocul Europei”.

În weekend, Lambrecht a anunțat că Germania va trimite și un spital de campanie în Ucraina.

Reacția lui Vitali Klitschko la anunțul făcut de Germania

Primarul Kievului Vitali Klitschko, un fost campion de box la categoria grea care a locuit câțiva ani în Germania, a catalogat livrarea celor 5.000 de căști drept „o glumă”.

Comportamentul guvernului german mă lasă fără cuvinte. Ministerul apărării [de la Berlin] aparent nu și-a dat încă seama că ne confruntăm cu forțe rusești perfect echipate care pot începe o nouă invazie a Ucrainei în orice moment”, a declarat el pentru Bild, cel mai popular tabloid german.

Ce fel de sprijin ne va trimite data viitoare Germania? Perne?”, a întrebat acesta retoric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here