Carlos Sainz a câștigat raliul Dakar la volanul unui Mini. La 57 de ani, a devenit cel mai vârstnic campion

sursa: Carlos Sainz / Twitter

Pilotul spaniol Carlos Sainz (Mini) a câştigat vineri Raliul Dakar 2020, desfăşurat în premieră în Arabia Saudită, la clasa auto, obţinând al treilea succes după cele din 2010 şi 2018, a relatat Agerpres.

Sainz şi copilotul său Lucas Cruz au trecut la conducere clasamentului încă din etapa a treia şi şi-au menţinut poziţia fruntaşă până la sfârşit. La 57 de ani, Carlos Sainz, dublu campion mondial de raliuri WRC, a devenit cel mai vârstnic campion la Dakar.

Spaniolul a primit felicitări inclusiv de la Rege Felipe al VI-lea.

În clasamentul general, Carlos Sainz a fost urmat de Nassar Al-Attiyah (Toyota) la 6min21sec şi de francezul Stephane Peterhansel (Mini) la 9min58sec. Fernando Alonso a ocupat locul 13 la prima sa experienţă în cel mai dur raliu al lumii, la 4h42min de învingător.

La motociclete, victoria a revenit americanului Ricky Brabec, cu o Honda. Românul Emanuel Gyenes (KTM) s-a clasat pe 29 la general.

Iar la camioane, s-a impus un camion Kamaz, cu echipajul format din Andrey Karginov, Andrey Mokeev și Igor Leonov. Marca rusească domină Dakarul, câștigând 16 ediții ale Dakarului 2000 și până acum.

Raliul Dakar este considerat unul dintre cele mai dure din lume, dacă nu cel mai dur. Pot participa profeșioniști, dar și amatori, care formează circa 80% din totalul concurenților. Din 1978 și până în 2007, traseul a fost de la Paris la Dakar, capitala Senegalului. Competiția din 2008 a fost anulată, din cauza amenințărilor teroriste din Mauritania, fiind organizată o întrecere prin România și Ungaria. Între 2009 și 2019, concursul a avut loc în America de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here