Sanda Nicola despre Cristina Țopescu: „De ce n-a mai fost loc pentru un om ca ea în nicio televiziune din România?”

sanda nicola
Foto: Facebook/Sanda Nicola

Prezentatoarea TV Sanda Nicola a reacționat pe Facebook la vestea morții Cristinei Țopescu. Nicola se întreabă de ce nu a fost loc pentru un om ca Cristina Țopescu în televiziunile din România.

„Scriu cu ciudă și de ciudă, dar o să explodez dacă nu las asta aici acum când Cristina Topescu e subiect de breaking news. Nu mă uit la televizor, dar pun pariu că la ora asta e întrecere de superlative la adresa ei pe absolut toate televiziunile din România.

În vara lui 2018, după ce publicasem cartea, m-a sunat Cristina. Mă invita să vorbim despre lansare la emisiunea pe care o avea la o televiziune online. Bucuroasă că o aud, și mai bucuroasă de perspectiva revederii, am acceptat imediat invitația și i-am cerut coordonatele. Adresa, ora de difuzare etc. Cristina a început atunci să se scuze că va fi într-o seară de vineri și chiar la ora la care e emisiunea ”Românii au talent”, că probabil ne vede puțină lume, dar rămâne emisiunea pe net și ajunge ea la cine are nevoie de discuția noastră. Apoi m-a rugat să vin cu farduri de acasă pentru că nu are cine să ne machieze. I-am spus să nu-și facă deloc griji că ne descurcăm.

S-a făcut și seara caniculară de vineri și ne-am regăsit după niște ani buni în care nu ne văzusem. Revederea a avut loc într-o cameră spațiu de depozitare de prin Adevărul Holding unde ne-am machiat și ne-am tapat reciproc părul în creștet, cu cascadă de râsete pentru că, citindu-mi cartea, descoperise că aveam aceeași obsesie pentru volum la rădăcină. 🙂 Aerul condiționat nu făcea față temperaturilor, curgeau apele pe noi, smacurile, până să intrăm în direct s-a ales praful și de volumul părului, am renunțat și la sacouri că ne sufocam și am intrat în live așa, năclăite. Eu i-am mărturisit cât a contat pentru mine prima noastră întânire, în 1999, când ea mi-a complimentat timbrul vocii, la rândul ei ea mi-a spus că o inspir și că se gândește foarte serios să scrie și ea o carte.

Am stat mult de vorbă în seara aia off, on și iarăși off air, ore în șir despre părinții noștri, șefii noștri, drumurile noastre întortocheate și am înțeles atunci dimensiunea singurătății ei. La despărțire s-a scuzat din nou pentru toate neajunsurile legate de producție, audiență și îmi spunea plină de speranță că s-ar putea să fie preluat și de cabliști acest Canal 33. I-am spus că accept oricând onorată invitația ei, în orice condiții, fie și dacă emitem doar pentru vecinii de pe scara ei de bloc. A râs.

Când m-am întors acasă eram foarte încărcată, simțeam un amestec de compasiune și furie care mă înnebunea. Fusese foarte greu de suportat să o văd pe Cristina Țopescu atât de chinuită încercând să producă o emisiune, să-și împlinească astfel menirea ei, care, categoric, a fost să vorbească publicului larg. De ce n-a mai fost loc pentru un om ca ea în nicio televiziune din România? De ce făcea voluntariat la un radio încercând să găsească singură niște sponsori? Poate reflectăm un pic și asupra acestor aspecte în aceste zile când vom avea tupeul să afirmăm că ne va lipsi.

Am început imediat să creionez un format tv pe care să-l facem împreună. Nu i-am spus. Aș fi vrut să am ceva concret. Măcar un sponsor ca să ne facem emsiunea pe net dacă tot nu aveam semnale favorabile dinspre televiziuni. Apoi a murit tatăl ei, au venit altele și peste mine, după care am decis și eu să renunț să-mi mai caut locul și să-mi inventez formatul potrivit în televiziune. Deși Cristina spera că o să mă răzgândesc.

Las în primul comentariu link la emisiunea noastră de pe Canal 33. Asta așa, în loc de cartea pe care n-a apucat ea să o scrie și în loc de formatul pe care n-am reușit eu să-l vând nici unei televiziuni.

Dumnezeu să o ierte! Și pe noi!”, a scris Sanda Nicola pe Facebook.

7 COMENTARII

 1. Era minunată! Nimeni nu e perfect! Cum de nu s- a alarmat nimeni atâta timp? De ce nu avea nimeni o cheie? Avea atâția ciini…Trebuie sa o fi ajutat cineva…E atâta nepăsare in jurul nostru.Prietenii s- au îmbuibat de sărbători,nimeni nu s- a gândit la ea! Of! Atâtea întrebări și îndoieli îmi trec prin minte…nu trebuia să plece.a ucis- o depresia,trauma că trăiește fără nici un rost și șinguratatea… Păcat! Suntem mai saraci fara ea!

  • Bunul Dumnezeu s-o odihneasca in pace ! Felicitari S.N. ! Si Firescu C.M. , ati scris frumos ! Dar hai sa vedem dincolo de depresie sau singuratate faptul ca a fost marginalizata si exclusa social si profesional de catre toti … si trebuie sa spun ca asa a ajuns la o permanenta spaima de toti si izolare de toti… si zic aici de toti care au marginalizat-o si infricosat-o , pe fata sau subliminal sau prin indiferenta… Ce ma inspaiminta este mesajul insinuant-subliminal ca Cristina a fost un trofeu la blazonul unor forte malefice . Si trebuie sa spun aici cum au scris intr-o carte cauza mortii eroinei de acolo – a murit de spaima adica moarte prin inhibitie spontana , in carte eroina fiind doaaar inspaimintata de catre un profesionist al terorii . Iar la autopsie medicul a fost constrins sa scrie ca a fost moarte naturala datorata unei boli de inima … Cartea la care ma refer si care imi place cam ca Doctor Jivago Zgomotul si furia , Iarna vrajbei noastre etc este Femeia in rosu -de M. Nedelciu , A. Babeti , M. Mihaies – si nu scriu aici despre cartea asta decit ca sa fac trimiterea la paginile 405 si 414 , pentru ca probabil putini vor citi toate rindurile cartii si mai ales printre rinduri … Si mi se pare potrivit sa spun si ca trebuie sa fi fost enorm de greu pentru Cristina intr-o Viata pe un peron – O. Paler in permanenta intre Spargatorii de becuri , Oamenii -rai-care-aduc-maidanezii siii
   IMBLINZITORII-DE-COBRE . Draga Cristina spune tatalui tau Cristian acolo in ceruri ca aici peste tooot e GOOOL !

 2. Deci, iiha lui Topescu , nascuta din parinti campioni, stirista la latrina 3, adeziune la psd . Unde scrie ca avea vocatie in televiziune ?! Colac peste pupaza, s-a cuplat cu cioroiul impotent,ala de bate femeile pentru ca n-are cu ce sa le coiasca, ne amintim, dupa ce-a stalcit-o pe ea, a pleznit-o si pe andreea lui marin. Adica, ce fiinta nemaipomenita, ahtiata dupa sclipiri de moment !!!

 3. Am ajuns sa nu mai fim atenti la nimeni si la mimic.Cum dupa atita timp de la moartea Cristinei nici un vecin nu a auzit mimic in acel apartament?Presupun ca acei ciini au urlat…😥😥😥
  Sa nu uitam ca si Stela Popescu aproape a murit in fata unei sali plina cu oameni…😥😡fiecare pentru el.😥

 4. Am fost foarte suparata si trista pentru modul in care a plecat la Bunul Dumnezeu. A 2- a zi cand la tv .a fost redat ultimul ei mesaj mi- am dat seama de ce era asa suparata . Cum de nimeni nu a incercat sa dea de ea. O persoana speciala pe care sunt convinsa ca multi romani o respectau si o iubeau pentru felul ei frumos de a fi, pentru bunatatea ei ,pentru toate calitatile pe care le avea. Pentru modul eroic in care lupta pentru salvarea animalelor,,a modului cum ingrijea cainii din propriile fonduri ,alte si alte calitati.Dumnezeu s- o odihneasca in pace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here