Carmen Dan, declarații de tip Putin despre „10 august”: Erau cercuri de pregătire în rândul Rezist, de răspuns agresiv

DIICOT - CARMEN DAN
Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Fostul ministru de interne, Carmen Dan, a declarat, sâmbătă seara, la România TV, că în timpul protestului din 10 august 2018 au existat grupuri de participanți care s-au organizat „ca la carte”. Scopul lor: provocarea forțelor de ordine.

„Erau cercuri de pregătire în rândul Rezist, de răspuns agresiv la măsurile luate de forțele de ordine. Totul a fost planificat. Ai fost acțiuni premeditate. Cei care incitau erau în spatele celor care acționau. Am ajuns, din păcate, în momentul în care s-a intervenit pentru restabilirea ordinii publice”, a afirmat Carmen Dan.

PSD și liderii săi, inclusiv cei implicați direct în gestionarea evenimentului din 10 august, au refuzat constant să-și asume responsabilitatea pentru atmosfera creată și modul în care lucrurile au degenerat în Piața Universității. Carmen Dan însăși încă nu a lămurit pe deplin rolul pe care l-a jucat, acest lucru rămânând acum în sarcina procurorilor.

Dar iată ce scria, la un moment dat, Newsweek despre Carmen Dan:

  • Neoficial, în seara zilei de 10 august, cel care a asigurat legătura dintre Carmen Dan și structurile MAI, precum și legătura lui Carmen Dan cu Liviu Dragnea, via secretarul de stat Adrian Mlădinoiu, a fost subsecretarul de stat în MAI Valeriu Mihai, cu gradul de comisar șef de poliție. Mihai a fost coleg cu Mlădinoiu în cadrul unități de intervenție a Ministerului de Interne, Acvila. Ulterior, acesta din urmă a ajuns bodyguardul lui Dragnea, a devenit apoi un apropiat al liderului PSD și acum este secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here