Cartea despre interlopul Nuțu Cămătaru, record de vânzări și încasări. Sold-out după 48 de ore

Codin Maticiuc a anunțat sâmbătă că ”Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”, o carte despre interlopul Ion Balint, s-ar fi bucurat de o vânzare record. Astfel, potrivit lui Maticiuc – cel care a scris cartea – 15 mii de exemplare ar fi fost vândute în doar 48 de ore.

Suntem oficial SOLD-OUT de ieri.

Îmi pare rău și vreau să vă explic cum s-a întâmplat. Consumatorul de Suflete a fost un bestseller la vremea lui și a vândut 14.000 de exemplare în primul an. Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru a vândut 15.000 de exemplare în două zile. Efectiv nu am avut cum să prevăd nivelul acesta de vânzări.

Tirajul 2 a intrat la print, 30.000 de exemplare de data aceasta dar nu știu nici ăsta cât ne va ține așa că vă rog, dacă vreți sa fiți siguri că o să aveți un exemplar, dați PRECOMANDA de azi. Toate precomenzile vor fi onorate. Așa s-a întâmplat și la tirajul 1, cine a avut încredere în mine și a dat precomanda a primit cartea în câteva ore de la lansare”, susține Codin Maticiuc.

Cartea ar fi făcut un profit de 150 de mii de euro, în doar două zile, potrivit romaniatv.ro. Un exemplar costă 50 de lei.

Codin Maticiuc a lansat pe 24 noiembrie, o carte dedicată interlopului Nuțu Cămătaru, liderul clanului Cămătaru.

Maticiuc spune că a primit acceptul lui Nuțu de a sta în preajma sa în ultimii cinci ani și așa s-a născut această carte.

Am realizat că este un subiect prin 2014 când, aflându-mă la Miami, pe prima pagină a ziarului Miami Herald era Nuțu Camataru. Abia în 2017 am găsit o cunoștință comună care m-a dus la Nuțu.

Am reușit să-l conving să mă lase să îi aflu povestea. 5 ani de zile am stat pe lângă el de la nunți și petreceri până la închisori. Am fost cu el să-și viziteze fiul, aflat în pușcărie pe atunci, l-am însoțit la Curtea Supremă unde a fost și condamnat. L-am vizitat la Jilava, penitenciarul din Ploiești și la cel din Găești.

Am văzut și condițiile generale din penitenciare dar și cele speciale pentru clanuri și îndeosebi pentru Inamicul Public Numărul Unu.

5 ani de zile. 5 ani de când am intrat în lumea lui, i-am cunoscut deopotriva anturajul și dușmanii, poveștile și familia. 5 ani de când am primit un acces într-o lume paralelă, a adevăraților băieți răi. 5 ani de zile în care am fost martorul tăcut al unor răfuieli și reglări de conturi cum nu mi-am putut imagina ca există, narate cu lux de amănunte de leaderul clanului Cămătaru„, a scris Maticiuc pe Facebook.

*Cum l-a ajutat Nuțu Cămătaru  pe Liviu Dragnea în închisoare

Nuțu Cămătaru dezvăluie în biografia sa, de exemplu, cum l-a ajutat pe fostul lider PSD Liviu Dragnea în închisoare.

La adăpostul nopții, un mesager vine în mare taină să ceară o audiență privată. Nuțu face câțiva pași și îi spune că poate să vorbească de față cu mine. Îi cere lui Nuțu, din partea lui Dragnea, protecție la Rahova. Nuțu zâmbește. Mereu ajung la mâna lui. Mereu se întoarce roata”, scrie în “Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”, relatează fanatik.ro.

De asemenea, temutul interlop povestește în biografia sa scrisă de Codin Maticiuc un episod interesant despre cum a intervenit în forță pentru Gabriel Oprea și PSD la Popești-Leordeni.

Sunt bun când ți-e greu; cânt de ajungi, e bine să nu mă cunoști. Exact așa a fost și cu primarul din Popești-Leordeni. Petre Iacob. Când l-a cunoscut lucra la o fabrică de mezeluri și mi-aducea salam la câini. Când i-am dat primii zece mii să-și facă magazin, a zis că n-o să mă uite în viața lui, Apoi l-am luat asociat la fabricile de alcool cu Mihai Cuptor. Când a ajuns primar cu PSD-ul și a venit acolo Gabi Oprea la o fabrică în campanie electorală, m-a sunat iar.

Angajații de la uzină cu alți locuitori din Popești au vrut să-i linșeze. Oprea cu ai lui s-au baricadat și am trimis eu o sută și ceva de băieți să-i scoată și să-i încingă pe aia din popești, să vadă că nu e de glumă cu PSD-ul. Crezi că mi-au mulțumit vreodată?”, mai povestește Cămătaru în carte, relatează fanatik.ro.

*Cine este Ion Balint și care este poveste clanului Cămătaru

Clanul Camataru este o grupare infractională binecunoscută în România, specializată pe infracțiuni de santaj, proxenetism, înșelăciune, taxă de protecție și cămătărie. Aceste tipuri de infracțiuni au dat de fapt numele clanului.

Liderul grupării, care la un moment dat număra peste 200 de membri, este Ion Balint, cunoscut de toată lumea ca Nuțu Cămătaru. Mâna lui dreaptă era fratele Vasile Balint, zis Sile Cămătaru.

În tinerețe, pe la jumătatea anilor ’80, de numele fraților Cămătaru se leagă mai multe spargeri date în București.

Furau tot din casele victimelor: butelii de gaz, cuverturi, covoare, lămpi, ceasuri, pachete de cafea, săpunuri, butelii de gaz, aparate video, casetofoane, caști, blițuri fotografice, lănțișoare de aur, jachete de piele sau căciuli de blană.

Au fost prinși și închiși, dar două decrete prezidențiale, primul semnat de Ceaușescu, iar cel de-al doilea de Iliescu, i-au eliberat pe străzile Bucurestiului, potrivit Rise Project.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here