Rugbiști români, blocați în Africa de Sud. CSM Ştiinţa Baia Mare: Toate autorităţie române sunt implicate în repatrierea rugiştilor. Starea băieţilor este una bună

Clubul de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a anunţat, sâmbătă, că toate autorităţie române sunt implicate în repatrierea rugbiştilor aflaţi în Africa de Sud. Starea băieţilor este bună, anunţă CSM Ştiinţa Baia Mare, informează News.ro.

„Fiind prezenţi de două săptămâni în Africa de Sud la un puternic turneu de rugby „Toyota Challenge Cup” găzduit la Bloemfontein, componenţii campioanei en-titre a României, ar fi trebuit în cursul acestei dimineţi să se întoarcă în ţară pe ruta Johanesburg – Doha – Otopeni. Datorită situaţiei pandemice grave apărută pe continentul african, cursa aeriană care ar fi trebuit să îi repatrieze pe aceştia în ţară a fost anulată. Deşi testaţi PCR, întreaga delegaţie băimăreană s-a văzut nevoită să se cazeze pentru încă cel puţin 24 de ore la Hotelul din Bloemfontein. Pentru deblocarea acestei situaţii critice, oficialii campioanei, C.S.M.Ştiinţa Baia Mare au făcut demersurile necesare de repatriere a delegaţiei sportive române pe lângă Ministerul Afacerilor Externe, Primul Ministru al României respectiv Autorităţile Judeţene. În soluţionarea acestei probleme se implică şi consulul României de la Pretoria, Claudius Cobzaru. Până când autorităţile centrale vor găsi soluţii de repatriere a rugbyştilor băimăreni moralul şi starea de sănătate a băieţilor noştri este una bună”, a anunţat clubul băimărean.
Varianta omicron a SARS-CoV-2 a fost catalogată drept ”îngrijrătoare” de către OMS, după ce a fosy descopeirtă prima oară îm Africa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here